Henrik Sass stopper i Folketinget - skal være direktør i kapitalfonde

Socialdemokraten forlader Folketinget med udgangen af september.

Henrik Sass Larsen begynder i det nye job ved årsskiftet. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Folketingsmedlemmet Henrik Sass Larsen (S) stopper i Folketinget med udgangen af september måned. Han skal i stedet være branchedirektør i brancheforeningen DVCA, der er brancheorganisation for venture- og kapitalfonde, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Henrik Sass Larsen begynder dog først i det nye job ved årsskiftet, oplyses det videre.

I pressemeddelelsen siger Henrik Sass Larsen, at han glæder sig til at bruge sine kompetencer fra sin tid som erhvervs- og vækstminister i det nye job.

- Jobbet som direktør i DVCA ligger i naturlig forlængelse af det, jeg har arbejdet med i min politiske karriere. Jeg glæder mig til at fokusere på udvikling af vækst og arbejdspladser i Danmark.

Min tid var udrandt

På Facebook har Henrik Sass Larsen også været ved tasterne for at sætte nogle ord på skiftet. Her gør han det klart, at han været glad for at være i dansk politik, men at han siden valget har villet noget andet.

- Det har ligeledes været klart for mig siden valget, at min tid i politik er udrandt, skriver Sass Larsen.

- I dag vil således være afslutningen på mit parlamentariske og partipolitiske virke, skriver han videre.

Flere måneders kritik

Henrik Sass Larsen har været medlem af Folketinget i knap 20 år, ligesom han var minister i den daværende SR-regering fra 2013 til 2015.

De seneste par måneder er Henrik Sass Larsens person dog mest diskuteret i forlængelse af hans sygemelding fra Folketinget, der også gjorde, at han ikke blev minister i Mette Frederiksens regering.

Det var tilbage i juni, at Henrik Sass Larsen fortalte på Facebook, at han ville sygemelde sig og derfor ikke ville være til rådighed for S-formand Mette Frederiksen i arbejdet med at danne en ny regering.

Han raskmeldte sig i begyndelsen af september, hvor han også forklarede, at han nu ville bruge tid på at hellige sig Socialdemokratiets historie.

Henrik Sass Larsen har også været statsrevisor. En post han forlod i forbindelse med sin tilbagevenden til Folketinget.