Her er de mest populære og upopulære politikere - og de mindst kendte

Epinion har spurgt danskerne om deres holdning til danske ministre og partiledere.

Statsminister Mette Frederiksen, sundhedsminister Magnus Heunicke og justitsminister Mattias Tesfaye kan findes på nogle af listerne over de mest populære og upopulære politikere. (Foto: © søren bidstrup, Ritzau Scanpix)

Minksagen, barnebrude, partier i opløsning.

Politikerne har været igennem en del i de sidste måneder, og det kan sætte sig i deres popularitet.

Derfor har Epinion foretaget en undersøgelse for DR, hvor vi blandt andet har spurgt danskerne, om de er positivt eller negativt stemte over for ministrene i den socialdemokratiske regering og partiledere.

Det har vi samlet i et overblik, der viser, hvor populære og upopulære politikerne er lige nu. Nogle af dem splitter vælgerne og er både blandt de mest og mindst populære.

Dertil kommer også en oversigt over nogle af de mindst kendte politikere blandt partiledere og ministre.

De 10 mest populære

 • På en førsteplads og med stor afstand til den næste ligger Søren Pape Poulsen. 54 procent har svaret, at de er positivt stemte over for formanden for Det Konservative Folkeparti. Spørgsmålet om han kunne finde på at stille op som statsministerkandidat har svirret i luften i noget tid. Det er dog ikke noget, som Pape har meldt ud. (Foto: © Martin Sylvest, Ritzau Scanpix)
 • Det kan godt være, at danskerne ikke har været positive over for coronapandemien, men det har knap halvdelen været for sundhedsminister Magnus Heunicke. I undersøgelsen svarer 49 procent, at de er positivt stemte overfor Heunicke, og han lander derfor på en andenplads - fem procentpoint bag Søren Pape. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
 • Under coronapandemien nåede statsminister Mette Frederiksen en rekordhøj popularitet. Den har siden da været dalene. Hele minksagen og kommissionens kritik af statsministeren har dog ikke ødelagt Mette Frederiksen popularitet helt. Hun kommer ind på tredjepladsen, med 46 procent positivt stemte danskere bag sig. (Foto: © Emil Helms, Ritzau Scanpix)
 • Formand for SF, Pia Olsen Dyhr, har efterhånden været i Folketinget i en del år. I 2011 blev hun minister for første gang i Helle Thornings regering. 41 procent af danskerne er positive overfor formanden for SF. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)
 • Man må sige, at det seneste år har været turbulent for Inger Støjberg. Efter rigsretssagen blev afsluttet i december, måtte politikeren afsone 60 dages ubetinget fængsel. Nu ser det dog ud til, at hun er på vej tilbage i dansk politik med sit nye parti, Danmarksdemokraterne. Hun har 40 procent positivt stemte danskere i ryggen og ligger på en femteplads som en af de mest populære politikere. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)
 • Som udlændinge- og integrationsminister i 2019-2022, så man ofte Mattias Tesfaye i nyhederne. Igennem sin tid på posten har han blandt andet fået massiv kritik for sine planer om modtagecentre for asylansøgere i et tredjeverdensland. I dag er han justitsminister og der har indtil videre været noget mere roligt omkring ham. 39 procent af danskerne er positive i forhold til ministeren. (Foto: © Emil Helms, Ritzau Scanpix)
 • Den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (M) er nok stadig en af de mest kendte politikere. Efter sit exit fra Venstre sidste år, har han etableret sit eget parti, Moderaterne, som han sidder i Folketinget for i dag. Ligesom Mattias Tesfaye er 39 procent af danskerne positive over for ham. (Foto: © Emil Helms, Ritzau Scanpix)
 • Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) startede sin politiske karriere i Enhedslisten, som hun også tidligere har været folketingsmedlem for. Lidt over en tredjedel af danskerne ser positivt på hende, nærmere bestemt 34 procent, hvilket gør hende til en af de mest populære politikere i Danmark. (Foto: © Ólafur Steinar Rye Gestsson, Ritzau Scanpix)
 • Ligesom hos Pernille Rosenkrantz-Theil er 34 procent positive overfor Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen. Han har været formand for Venstre siden Lars Løkke Rasmussen trak sig fra posten. De sidste tre år har da også været hårde for formanden med Lars Løkkes exit og rigsretssagen mod hans tidligere næstformand, Inger Støjberg. (Foto: © Philip Davali, Ritzau Scanpix)
 • Den nuværende finansminister Nicolai Wammen (S) er måske bedst kendt i Aarhus. Her var han borgmester, inden han i 2011 blev valgt til Folketinget. Wammen kommer ind på en 10. plads med 33 procent positive danskere bag sig, lige efter Jakob Ellemann-Jensen og Pernille Rosenkrantz-Theil. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
1 / 10

De 10 mest upopulære

 • Morten Messerschmidt har trukket mange overskrifter i de seneste måneder. Først i kampen om formandsposten i Dansk Folkeparti, og herefter da det ene folketingsmedlem efter det andet meldte sig ud af partiet, og efterlod DF med blot fem folketingsmedlemmer. Stemningen blandt danskerne er heller ikke for positiv, da 72 procent af danskerne er negativt stemte over for Messerschmidt, hvilket giver ham en førsteplads på listen over upopulære politikere. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
 • På en andenplads over de mest upopulære politikere finder man formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund. Hende er 61 procent af danskerne negativt stemte overfor, og hun kommer derfor et godt stykke efter Morten Messerschmidt. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)
 • Næsten halvdelen af danskerne er ikke særligt vilde med formanden for Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen. 49 procent svarer i meningsmålingen, at de er negativt stemt overfor hende. Radikale Venstre har senest stillet Mette Frederiksen et ultimatum om, at statsministeren skal udskrive valg senest den 4. oktober, ellers vil partiet vælte regeringen. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)
 • Selvom Jakob Ellemann-Jensen også er at finde på listen over de mest populære politikere, så er han en politiker, der splitter danskerne. 48 procent af danskerne er negativt stemte overfor formanden for Venstre, mens lidt over en tredjedel er positive overfor ham. (Foto: © Martin Sylvest, Ritzau Scanpix)
 • Inger Støjberg er også en politiker, der splitter danskerne. Ligesom Jakob Ellemann-Jensen kan man finde hende på listen over populære politikere, men næsten halvdelen af danskerne er negativt stemte overfor Støjberg, da hun får 48 procent negative stemmer. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)
 • Den tidligere forsvarsminister Trine Bramsen (S) var ude i flere sager i medierne. Blandt andet, da hun mindst otte gange advarede imod at stille danske soldater til rådighed for EU. Den udtalelse ville Socialdemokratiet ikke gentage, da danskerne skulle stemme om forsvarsforbeholdet. I dag er Trine Bramsen ligestillings- og transportminister, og 45 procent af danskerne er negativt stemte overfor hende. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)
 • Formanden for det nystiftede parti, Moderaterne, er også at finde på listen over upopulære politikere. Lars Løkke Rasmussen er nemlig en politiker, der splitter danskerne. Her er 45 procent negativt stemte over for den tidligere statsminister. (Foto: © Claus Fisker, Ritzau Scanpix)
 • Også den nuværende statsminister splitter. 45 procent af danskerne er negativt stemte overfor Mette Frederiksen. Dog er der lidt flere, som er positive overfor hende. Her har hun nemlig 46 procent positivt stemte danskere bag sig. (Foto: © Philip Davali, Ritzau Scanpix)
 • Sikandar Siddique startede sin karriere i Folketinget for Alternativet. I dag sidder han dog i Folketinget for Frie Grønne, som han også er politisk leder for og medstifter af. Danskerne ser dog ikke særligt positivt på ham. 44 procent er negativt stemte, og 39 procent svarer, at de ikke kender ham. (Foto: © Philip Davali, Ritzau Scanpix)
 • Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) ender på tiendepladsen over de mindst populære politikere. 37 procent af danskerne svarer, at de er negative overfor ham. Regeringen er også godt på vej til at misse deres eget klimamål i 2025, som han for et år siden kaldte 'ambitiøst'. (Foto: © Emil Helms, Ritzau Scanpix)
1 / 10

De 10 mindst kendte politikere

 • Partileder og medstifter af Veganerpartiet, Henrik Vindfeldt, indtager førstepladsen som den mindst kendte politiker. Efter et større drama i Veganerpartiet, som Vindfeldt ellers var blevet smidt ud af, blev han igen hilst velkommen af sit parti. På trods af den sag og omtalen i medierne svarer hele 73 procent, at de ikke ved, hvem partilederen er. (Foto: © Asger Ellekrog, DR)
 • Konstitueret formand i Kristendemokraterne, Marianne Karlsmose, indtager andenpladsen. Hun overtog formandskabet efter Isabella Arendts udmeldelse af partiet. Hun er også nuværende medlem af regionsrådet i Region Midtjylland, men 68 procent af danskerne, aner ikke, hvem hun er. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)
 • Flemming Møller Mortensen er udviklingsminister og minister for nordisk samarbejde. Han kom til, da Mogens Jensen måtte trække sig på grund af minksagen. Flemming Møller Mortensen har siddet i Folketinget siden 2007. Alligevel ved 63 procent af danskerne ikke, hvem ministeren er. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
 • Listen af ministre, som mange danskere ikke kender, vokser videre med indenrigs-og boligminister, Christian Rabjerg Madsen. 62 procent af danskerne ved ikke, hvem han er. Han har siddet i Folketinget for Socialdemokratiet siden 2015, og var politisk ordfører for partiet, før han blev minister. (Foto: © Martin Sylvest, Ritzau Scanpix)
 • Franciska Rosenkilde er politisk leder af Alternativet og har været det siden sidste år. Måske er hun bedst kendt i København, hvor hun fra 2018-2021 var borgmester for kultur og fritid. Lidt over halvdelen af danskerne - 55 procent - ved dog ikke, hvem hun er. (Foto: © Philip Davali, Ritzau Scanpix)
 • Lidt over halvdelen af danskerne ved heller ikke, hvem uddannelses- og forskningsminister, Jesper Petersen (S), er. 54 procent har svaret, at de ikke kender til ham. Han har ellers siddet i Folketinget siden 2007, dengang var det dog for SF. Han skiftede i 2013 til Socialdemokratiet. (Foto: © Philip Davali, Ritzau Scanpix)
 • Mange danskere kender heller ikke til Danmarks skatteminister. Det var også først i februar i år, at Jeppe Bruus (S) tiltrådte posten, efter en større ministerrokade. 52 procent af danskerne ved ikke, hvem han er. (Foto: © Emil Helms, Ritzau Scanpix)
 • Lidt over halvdelen af danskerne kender dog til landets kultur- og kirkeminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S). Under halvdelen - 47 - procent, svarer, at de ikke kender til hende. Inden hun fik sin nye ministerpost, var hun uddannelses- og forskningsminister. Den stilling gik i stedet til Jesper Petersen (S). (Foto: © Emil Helms, Ritzau Scanpix)
 • Udlændinge- og integrationsminister, Kaare Dybvad Bek (S), ligger på en niende plads over de mindst kendte politikere. 43 procent af danskerne ved ikke, hvem han er. Mange kender hans forgænger Mattias Tesfaye, der nu har posten som justitsminister. (Foto: © Philip Davali, Ritzau Scanpix)
 • På en delt tiendeplads ligger erhvervsminister Simon Kollerup (th) og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (mf). De sidder begge to i regeringen for Socialdemokratiet, men 40 procent af danskerne ved ikke, hvem de to ministre er. (Foto: © Philip Davali, Ritzau Scanpix)
1 / 10