Hjælp fra uventet kant: Støjberg hjalp Özlem Cekic i nød

Da Özlem Cekic var i sit livs stormvejr, var det hendes politiske modstandere, der kom hende til undsætning.

I 2012 var Özlem Cekic i stormvejr, da hun som den eneste SF-politiker nægtede at stemme for en skattereform, som hendes eget parti som en del af regeringen havde været med til at indgå.

Özlem Cekic var i USA på studietur med Folketingets Beskæftigelsesudvalg, da stormen rasede, og journalister fløj over Atlanten for at få en kommentar.

Til at håndtere den tilspidsede situation fik Özlem Cekic hjælp fra blandt andre Venstres Inger Støjberg.

- Vi tog en ret grundig snak om det her. Det havde ikke noget med politik at gøre, det handlede mere om håndteringen af situationen.

- I sådan en situation må man være mere kollegaer end konkurrenter, siger Inger Støjberg til Det Politiske Talkshow på DR1.

Også hjælp at hente fra Dansk Folkeparti

Det var ikke alene Støjberg, der gav en hånd. Dansk Folkepartis Bent Bøgsted kom også med konkrete tips til, hvordan Özlem Cekic kunne undgå journalisterne.

- Jeg undersøgte, hvordan hun kunne komme ud fra hotellet, uden at der var nogen, der så hende, fortæller Bent Bøgsted, der endte med konkret at guide den tidligere SF-politiker uden om journalisterne.

I dag er Özlem Cekic taknemmelig for, at politiske modstandere hjalp hende.

- Jeg havde hørt andre sige, at hvis man skal tale om venner i politik, så var det i hvert fald ikke nogen fra ens eget parti, men gerne nogen fra den anden fløj. Jeg troede ikke rigtig på det.

- Det var enormt flot. Jeg tror, at de kan se den smerte, man er i, siger hun.

Du kan se hele programmet her.