Hjemmeværnschef vil afløse Jens Rohde

For halvandet år siden mistede Venstre-politikeren og hjemmeværnschef Ulrik Kragh sit folketingsmandat til Jens Rohde. Men efter Rohdes afgang - og Martin Geertsens nej til at afløse ham - er andensuppleanten Ulrik Kragh klar til at tage en tørn i Folketinget.

Ulrik Kragh vil gerne overtage den tomme stol efter Jens Rohde, der skal være direktør på TV 2's nye radiokanal. (Foto: DR © DR)

Halvandet år efter Venstre-politikeren og hjemmeværnschef Ulrik Kragh mistede sit folketingsmandat til Jens Rohde, er han klar til at tage endnu en tørn på Christiansborg.

Manden, der umiddelbart så ud til at afløse Jens Rohde på tinge, Københavns kulturborgmester Martin Geertsen, har nemlig besluttet at koncentrere sig om lokalpolitik i hovedstaden.Derfor får Ulrik Kragh, der er andensuppleant til Rohde, mulighed for at vende tilbage til Folketinget. Og det er en mulighed, han ikke behøver at overveje længe.- Det lyder søreme godt. Det kunne jeg virkeligt godt tænke mig, siger Ulrik Kragh til Ritzau.Tabte på "Sønder Slagmark"Den 36-årige bygningsingeniør blev valgt til Folketinget i 2001, hvor han i en årrække fungerede som forsvarsordfører for Venstre.Men Kragh fik kun lidt over tre år på Christiansborg, da han som en mus blev klemt i valgkampen mellem to elefanter, partiets daværende politiske ordfører, Jens Rohde, og Martin Geertsen.Opgøret i den københavnske valgkreds blev kaldt "Sønder Slagmark" og fik blandt andre statsminister Anders Fogh Rasmussen til at advare om konsekvenserne for kombattanternes politiske fremtid.- Klemt i valgkamp- Jeg blev klemt af de to andres noget offensive valgkamp. Der var ikke andet at gøre end bare at passe sit arbejde og gøre sig umage. Det var den linje, jeg førte dengang. Jeg mener nu, at jeg står tilbage som den, der ikke rodede mig ind i det blodige slagsmål, siger Ulrik Kragh.Han er i dag kommitteret for Hjemmeværnet, hvilket i praksis vil sige, at han er værnets civile chef.Ulrik Kragh lægger ikke skjul på, at forsvarspolitikken er hans hjertebarn, men han mener, at det er for tidligt for ham at lægge billet ind på posten som Venstres forsvarsordfører, som Karsten Nonbo i øjeblikket bestrider.Hvis Ulrik Kragh overtager pladsen efter Jens Rohde, så vil han have første arbejdsdag i Folketinget 1. januar 2007.

Facebook
Twitter