Hjemsendte skattechefer truer med at gå til vagthund

Tre hjemsendte medarbejdere sættes i forbindelse med ansvaret for kæmpe svindelsag om udbytteskat.

De tre medarbejdere har før bedt skatteminister Karsten Lauritzen (V) om at se bort fra reglerne om, at tjenstlige forhør foregår bag lukkede døre. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Tre hjemsendte skattechefer føler sig uretfærdigt behandlet i en milliardsag om udbytteskat.

De truer nu med at gå til Folketingets Ombudsmand og i sidste ende Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, hvis de skal forhøres bag lukkede døre.

Det skriver deres fagforbund i en pressemeddelelse.

- Advokaterne henviser til, at lukkethed i en proces mod de impliceredes ønske ikke hører til i en demokratisk retsstat.

- Tilsidesættelse af ønske om åbenhed bør kun ske, hvis der er tale om oplysninger til skade for rigets sikkerhed eller lignende alvorlige forhold, lyder det fra Dansk Told og Skatteforbund.

De tre medarbejdere har før bedt skatteminister Karsten Lauritzen (V) om at se bort fra reglerne om, at tjenstlige forhør foregår bag lukkede døre.

Det er regler, som er lavet for at beskytte tjenestemændene selv.

Tidligere tirsdag truede en af cheferne, som er udpeget som en af de hovedansvarlige, med at gå til pressen, hvis afhøringen skulle foregå bag lukkede døre.

De tre skattechefer blev sidste år sendt hjem efter afsløringen af skandalesagen om svindlen med udbytteskat, hvor staten er blevet snydt for mindst 9,1 milliarder kroner.

Statsrevisorerne har udtrykt skarp kritik af både departementet i Skatteministeriet og den øverste ledelse i Skat.

Men skatteministeren har indtil nu fastholdt, at de tre hjemsendte medarbejdere har det konkrete ansvar.

Skat anmeldte i august sidste år formodet svindel med refusion af udbytteskat på 6,2 milliarder kroner til Bagmandspolitiet. Beløbet blev senere øget til 9,1 milliarder kroner.

/ritzau/

Facebook
Twitter