Hjort beklager over for 325.000 pensionister

325.000 boligydelse-modtagere vil få en reguleret ydelse i januar, selvom lovforslaget om den nye boligydelse blev pillet ud af finansloven i går.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) beklager, at 325.000 pensionister vil få en reguleret ydelse i januar, selv om lovforslaget om den nye boligydelse blev pillet ud af finansloven tirsdag. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) måtte i dag på Folketingets talerstol komme med et særligt budskab til 325.000 pensionister.

Det er nemlig kommet frem, at denne store gruppe af boligydelsesmodtagere vil få en reguleret ydelse i januar, selvom lovforslaget om den nye boligydelse blev pillet ud af finansloven tirsdag.

- Det må jeg beklage. Jeg kan bare beklage og forklare det med den ekstraordinære situation, vi er i efter at have trukket lovforslaget, sagde han.

Finansministeren forsikrer, at pensionister, der får mindre boligydelse i januar måned, vil blive godtgjort hurtigst muligt.

Udbetaling Danmark skriver i en mail, som DR Nyheder er i besiddelse af, at de politiske forhandlere løbende er blevet orienteret om, at de 325.000 personer til januar får en reguleret og mindre boligydelse.

Men hverken Liberal Alliance, Dansk Folkeparti eller de Konservative kendte til situationen, forsikrer de.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen afviser ifølge Politiken ligeledes at være blevet advaret af Udbetaling Danmark.