Hjort: Rød plan er luftsteg og vindfrikadeller

Det er useriøst, at S-SF vil skaffe 15 milliarder kroner uden generelt at ville øge arbejdstiden, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V)

Finansminister Claus Hjort Frederiksen mener S og SFs plan er luftsteg og vindfrikadeller. Fagbevægelsen går aldrig med til at øge arbejdstiden, mener han.

Luftsteg og vindfrikadeller. Sådan kalder finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) S-SF´s økonomiske plan, "Fair Løsning".

Finansminister: LO leverer ikke

Planen er urealistisk, fordi LO ikke kan levere en generelt længere arbejdstid, der skal skaffe 15 milliarder kroner, mener han.

- S-SF planen vil øge udgifterne mere, end de vil hæve skatterne. De siger, at de kan skaffe 15 milliarder kroner, men det er ikke ved en generel forøgelse af arbejdstiden.

Derfor forbliver det luftsteg og vindfrikadeller, siger finansministeren.

Fagbevægelsen går ikke med på den

Han kalder det useriøst, at Socialdemokraterne og SF udskyder beslutningen til trepartsdrøftelser mellem fagbevægelsen og arbejdsgivere efter folketingsvalget.

- Når man kender fagbevægelsen, så tror jeg godt, jeg ved, hvordan det ender: Nemlig ikke med øget arbejdstid, siger Claus Hjort Frederiksen.

Dansk Folkepartis finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, kræver en forklaring ligesom De Radikales leder, Margrethe Vestager. Han tror hverken, at merarbejdet klares med flere på fuldtid eller ved at lade ansatte sælge en uges sommerferie til jobbet.

Thulesen Dahl: Vil de lovgive?

- Hvis fagbevægelsen ikke kan levere en uges ekstra arbejdstid for alle, hvordan vil S-SF så løse problemet? Vil de lovgive om længere arbejdstid, hvis de ikke når et resultat ved trepartsforhandlinger med fagbevægelsen og arbejdsgiverne? spørger han.

DF's Kristian Thulesen Dahl advarer S-SF mod en farlig økonomisk strategi med konstant uro på finansmarkederne.

Det kan sætte kronen under pres og hæve renten, mener han.

FacebookTwitter