Højst 28 elever i en gymnasieklasse

Regeringen og Enhedslisten er enige om, at der i gennemsnit højst må være 28 elever i en gymnasieklasse. I dag er der op mod 38 elever i en klasse.

I dag er der op til 38 elever i en gymnasieklasse. Nu bliver der et loft på 28. (Foto: Julie Rosenkilde © DR)

Regeringen og Enhedslisten er enige om, at der i gennemsnit højst må være 28 elever i en gymnasieklasse. Aftalen er en del af finansloven for næste år og koster 120 millioner kroner.

For at give gymnasierne fleksibilitet bliver det tilladt at have flere end 28 elever i enkelte klasser. Men når man ser på tværs af en årgang, må gennemsnittet af elever i klasserne ikke være over 28.

Frafaldet er for højt

- Det er markant lavere end i dag, hvor der nogen steder er 36 eller 38 elever i klasserne. Derfor får eleverne ikke en tilstrækkelig god undervisning og frafaldet er for højt, siger undervisningsminister Christine Antorini.

Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten har kæmpet for at få et loft over antallet af elever i klasserne, lige siden hun selv var gymnasieelev og stod med et bannerChristiansborg Slotsplads.

- Noget at det, vi er rigtigt glade for, det er, at vi ikke bare tilfører gymnasierne 120 millioner kroner. Men at vi sikrer eleverne denne rettighed, at der højest må være 28 elever i klasserne, siger hun.

Aftalen gælder både for de almene gymnasier og handelsgymnasierne.

Facebook
Twitter