Holger K: IT har gjort ansatte hos Skat overflødige

Ansatte i Skat er blevet overflødige og bliver derfor fyret, forklarer skatteministeren.

Skatteminister Holger K. Nielsen afviser, at Skat har forsømt at efteruddanne nuværende ansatte. (Foto: Christian Nordkap)

Til efteråret vil Skat fyre 375 medarbejdere, og det er en naturlig udvikling af opgaverne i organisationen.

Det siger skatteminister Holger K. Nielsen (SF) til DR Nyheder:

- Jo mere du digitaliserer og automatiserer, jo flere mennesker bliver overflødige, så det her hænger både sammen med, at Skat effektiviserer og automatiserer.

Hvilke medarbejdere vil modtage en fyreseddel?

- Det kan jeg ikke sige præcis, men det bliver et bredt udsnit af dem, der arbejder i Skat. Det gør vi fordi, det er nødvendigt med nogle nye kompetencer til Skat, og så ser man bredt på, hvor der kan fyres folk, siger ministeren.

Nye ansatte

Samtidig med, at Skat fyrer, vil organisationen ansatte nye medarbejdere med kompetencer, som Skat mangler. I den forbindelse afviser Holger K. Nielsen, at Skat har forsømt at efteruddanne de nuværende ansatte.

- I Skat har man gjort en indsats for at efteruddanne, men der er også en grænse for, hvad man kan, og det er helt nødvendigt, at der kommer nye kompetencer til Skat. Det er ikke det samme som for 30 år siden. Der er brug for mere specialiserede komptencer omkring IT, omkring jura omkring det at få fat på de selskaber, der opererer i Danmark og i udlandet, siger han.

De nye ansatte skal blandt stå for at gøre Skat bedre til at afsløre personer og selskaber i skattely.

- Det er vigtigt, at vi får fat på dem, der placerer deres penge i skattely. Det kræver end anderledes og mere målrettet indsats, hvis man skal kunne få det, siger Holger K. Nielsen.

Skatteministeren slår fast, at fyringsrunden ikke vil få konsekvenser for Skat effektivitet.

Facebook
Twitter