Holger K. kaldt i samråd om Cuba-tale efter få timer på posten

Venstre, DF og Konservative bryder sig ikke om, at Holger K. Nielsen sagde "cubansk paradis" i en tale.

Holger K. Nielsens reference til "det cubanske paradis" har bragt en række politikere op i det røde felt. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Den nye udenrigsminister, Holger K. Nielsen (SF), bliver kaldt i samråd efter meget kort tid som minister.

Det er Venstre og Dansk Folkeparti, anført af Venstres Søren Pind, der kalder ministeren i samråd som konsekvens af hans udtalelse om Cuba.

Han skal ifølge en Facebook-opdatering fra Søren Pind (V) forklare "hvori det paradisiske Cuba består." Det skriver bt.dk.

Bryder de 100 dages fred

- Vi bryder dermed de 100 dages fred. Men den udtalelse er så stødende, at den ikke må stå. Selv tiltrådte jeg som frihedsminister med et budskab om at sprede frihed og demokrati for verdens undertrykte. Danmarks nye udenrigsminister taler om det diktatoriske paradis. Det er simpelthen ikke acceptabelt, skriver Søren Pind i opdateringen.

Pind: Anakronistisk, mærkeligt, revolutionsromantisk

- Jeg mener, det er ret væsentligt at få afklaret, om der er et ordentlig demokratisyn hos landets nye udenrigsminister, som enten, utrolig dumt, har hyldet et af verdens sidste stalinistiske regimer, eller i virkeligheden har nogle anakronistiske, mærkelige, revolutionsromantiske synspunkter om et sted, hvor det ikke er rart for mennesker at bo, siger Søren Pind, der mener udtalelserne var egnet til cubansk stats tv, til TV2 News.

Under ministerrokaden i udenrigsministeriet torsdag overdrog Villy Søvndal (SF) posten til Holger K. Nielsen.

Holger K. Nielsen havde traditionen tro en gave med til den afgående minister og sagde følgende:

Cubansk paradis

- Det (gaven, red.) er en hængekøje og en CD, Buena Vista Social Club, med gamle cubanske musikere. Så hvis du ikke får tid til at tage til Cuba, så kan du her til sommer hænge hængekøjen op mellem to træer og høre den her CD og drømme dig til de cubanske strande og det cubanske paradis, sagde Holger K. Nielsen til Villy Søvndal.

Netop den sidste reference til det cubanske paradis har bragt en række politikere op i det røde felt.

Cuba er ikke et paradis, men en diktaturstat, og det skal en dansk minister ikke hylde, lyder kritikken fra blandt andre Søren Pind og de Konservatives Lene Espersen (K).

Patetisk

På Twitter har politikerne travlt med at kommentere Holger K. Nielsens Cuba-tale og det forestående samråd. Blandt andet skriver Per Clausen, Enhedslisten:

- Søren Pinds reaktion er lige så patetisk som Holgers Cuba-udtalelse er dum - og så siger de, der er for mange unge i dansk politik.

Ifølge Holger K. Nielsens presserådgiver vil den nyudnævnte minister ikke udtale sig på nuværende tidspunkt, siger han til DR Nyheder.

Facebook
Twitter