Holger K. Nielsen takker af med en vis lettelse: Valgkamp er forfærdeligt

Holger K. Nielsen har været i Folketinget i snart 34 år. Han er en af dem, der ikke genopstiller til det kommende folketingsvalg.

At kravle rundt i lygtepæle med valgplakater, køre landet tyndt til valgdebatter og hele tiden skulle finde på nye ting at sige til medierne.

De fleste politikere plejer at sige, at de elsker valgkamp, for så møder man sine vælgere.

Men måske er sandheden en anden. Det er den i hvert fald for den tidligere SF-formand Holger K. Nielsen, fortalte han i fredagens udgave af det politiske talkshow.

- Valgkamp er forfærdeligt. Der er alt for meget gøgl for at sige det rent ud. Du skal hele tiden være parat med et eller andet. Medierne kører jo i døgndrift. Det er fysisk hårdt, siger han.

Deadline hele tiden

Den betragtning er Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen enig i. Hun genopstiller heller ikke og fortæller, at hun også oplever, at mediepresset i valgkampene er hårdt.

- Man er på konstant. Der er deadline hele tiden. Lige fra mediedagen starter klokken 5 om morgenen med de første radioaviser, siger hun.

Også afgående folketingspolitiker Carl Holst fra Venstre synes, at presset er stort, men han påpeger, at nogle er bedre end andre til at klare det pres i en valgkamp.

- Dem, der er cirkusheste, som er i politik, ikke for at skabe resultater, men for at optræde, de har jo kronede dage, siger han.

Se hele programmet HER.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter