Hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti har talt: Thulesen Dahl har to måneder tilbage som formand

Dansk Folkeparti holder ekstraordinært møde den 23. januar, hvor partiets nye formand bliver udpeget.

Med udsigt til Den gamle Lillebæltsbro har hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti i dag været samlet på Trinity Conference Center i Fredericia.

Mødet har dog været i den mere usædvanlig kaliber, for sammen har de skullet nå frem til, hvornår en ny formand for Dansk Folkeparti skal udpeges.

Og meldingen fra den nuværende formand Kristian Thulesen Dahl er, at hovedbestyrelsen er blevet enig om, at hans afløser skal udpeges den 23. januar 2022.

Dermed kan kandidaterne byde sig til indtil den 7. januar, hvilket betyder, at de ifølge ham har god tid til at stille op.

- Det har været et rigtig godt møde. Jeg var ikke lettet forleden over min beslutning om at træde af, men jeg var afklaret. I dag kan jeg sige, at jeg er lettet.

Mødet blev sat i værk efter Kristian Thulesen Dahl tidligere på ugen meddelte, at han ønsker at trække sig. Det skete, efter partiet havde fået et nedslående valgresultat ved kommunal- og regionalvalget.

Inden lørdagens møde var der dog ikke helt enighed om, hvornår der skulle findes en ny formand. Fra Kristian Thulesen Dahl lød meldingen, at "jo hurtigere vi får en afklaring, jo bedre". Modsat mente Morten Messerschmidt, at det ville være en god idé at udskyde beslutningen.

Derudover lød det fra Peter Kofod, der sidder i Euopaparlamentet for Dansk Folkeparti, at man skulle udskyde formandsvalget til marts for at bringe Morten Messerschmidt og Inger Støjberg i spil til posten.

Messerschmidt har en dom om svindel med EU-midler hængende over hovedet, mens Støjberg er tiltalt for at have overtrådt ministeransvarlighedsloven i sagen om adskillelse af asylpar.

'Utænkeligt' hvis Inger Støjberg ikke får fremtrædende rolle

Men datoen for det ekstraordinære årsmøde bliver altså noget før, at Morten Messerschmidts sag er afsluttet.

På det tidspunkt vil Morten Messerschmidts sag ikke været afklaret, hvilket Inger Støjbergs vil være. Hvad tænker du om det?

- Hvis vi skulle have ventet flere måneder ekstra, var det også en situation, hvor partiet skulle leve i uklarhed om, hvem der er kaptajn på skuden, svarer Kristian Thulesen Dahl.

Foretrækker du Inger Støjberg?

- Jeg synes, at Inger Støjberg passer en til en i Dansk Folkeparti.

- Hvis Inger vælger at melde sig ind, vil det være helt utænkeligt, at hun ikke skulle have en meget fremtrædende rolle i partiet.

Kristian Thulesen Dahl fortæller desuden, at han vil fortsætte som folketingsmedlem efter det ekstraordinære landsmøde i januar.

- Jeg skal passe mit politiske arbejde. Men hvad min fremtid vil være er en snak, jeg skal have med den nye formand.

FacebookTwitter