Hurtig-tweetende Pind lover respektpakke inden for en måned

Justitsminister Søren Pind (V) lovede på Twitter, at han ville skærpe straffen for truende adfærd over for offentligt ansatte.

Justitsminister Søren Pind (V) vil dog ikke uddybe, hvad en skærpet straf vil indebære. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Efter en gruppe på op mod 30 personer udviste truende adfærd over for personalet på Slagelse Sygehus og smadrede en rude i en politibil, røg justitsminister Søren Pind (V) i al hast på Twitter.

Han lovede at skærpe straffen for den slags adfærd. Til Ritzau siger Pind, hvorfor han skrev, som han gjorde.

- Mange vil kunne huske, at kort tid efter min tiltrædelse var der et større optrin på Nørrebro i København, hvor autonome overfaldt politiet og begik meget groft hærværk.

- I den forbindelse meldte jeg ud, at vi ville kigge på de her ting, fordi der er en fordobling siden midten af 90'erne til i dag omkring trusler og optøjer i forhold til polititjenestemænd, socialrådgivere, sagsbehandlere, sygeplejersker og lignende.

- Dengang iværksatte jeg et arbejde, som skal munde ud i en såkaldt respektpakke, hvor vi vil præsentere en række tiltag.

- Herunder en metode til at skærpe straffene for de overfald, der sker i henhold til straffelovens paragraf 119, som handler om vold og trusler mod tjenestemænd og andre i offentlig tjeneste, siger Pind.

I dag kan der gives op til otte års fængsel for den paragraf. Pind vil dog ikke uddybe, hvad en skærpet straf indebærer.

/ritzau/