Hver tredje på langvarig kontanthjælp bor i København

Det tyder på, at Københavns kommune ikke i så høj grad som andre kommuner, flytter borgere over på førtidspension, siger ekspert.

Tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at 9796 danskere i 2015 havde været parkeret på kontanthjælp i mere end et årti. 3295 af dem bor i København. (© /colourbox.com)

Hver tredje dansker, der har været på kontanthjælp uafbrudt i over ti år, bor i Københavns Kommune.

Tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at 9796 danskere i 2015 havde været parkeret på kontanthjælp i mere end et årti. 3295 af dem bor i København.

Det skriver Avisen.dk.

Intet andet sted i landet er man tæt på at have så mange på kontanthjælp i over ti år.

Professor og programleder hos Kora, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, Jacob Nielsen Arendt, kalder forskellen mellem København og resten af landet for "voldsom".

Jacob Nielsen Arendt peger på, at København har mange borgere, der er socialt udsatte i forskellig grad, og at det er en del af forklaringen.

Han fremhæver dog, at i analyser af kontanthjælpsmodtagere generelt ligger København dårligt, når man korrigerer for sociale faktorer.

Det høje antal af folk på kontanthjælp i over ti år kan derfor også pege i retning af, at Københavns Kommune holder flere folk længere på kontanthjælp, mener Jacob Nielsen Arendt.

- Når der er mange på kontanthjælp i over ti år, kunne det tyde på, at flere bliver holdt på kontanthjælp langvarigt, hvor andre kommuner i højere grad ville flytte dem over på førtidspension, siger han til Avisen.dk

/ritzau/

Facebook
Twitter