I Køge vil de savne bysbarnet Henrik Sass Larsen: 'Jeg er knust'

Henrik Sass Larsens sygemelding bliver modtaget med både respekt og tristhed.

Tidligere i dag meddelte Socialdemokratiets Henrik Sass Larsen, at han sygemelder sig med en depression. I samme omgang meddelte han, at han ikke stiller op til næste folketingsvalg.

Både politiske fæller og frænder har stået i kø for at ønske ham god bedring, men S-profilens sygemelding er ikke kun et tab for hans parti og kolleger på Christiansborg.

Det er også et stort tab for køgenserne. Henrik Sass Larsen er nemlig fra Køge, og de borgere, DR møder på gaden i dag, er kede af at miste en af byens markante repræsentanter i Folketinget.

Men mest af alt har de respekt for politikerens beslutning.

- Jeg har dyb respekt for, at han tager den beslutning. Når man er syg, så har jeg dyb repekt for, at han ikke går linen ud. Det kan være en svær beslutning, siger Leon Høiberg, som DR Nyheder møder i byen.

Håber han vender tilbage

Og den respekt bliver ikke mindre af, at man ikke er politisk enig, fortæller Leon Høiberg.

- Jeg har altid godt kunnet lide Henrik Sass Larsen. Jeg stemmer ikke socialdemokratisk, men han er en af de politikere, der er sympatisk på alle måder og har nogle gode holdninger, siger han.

  • - Jeg har altid godt kunnet lide Henrik Sass Larsen, siger Leon Høiberg fra Køge.
  • - En gang imellem skal man tænke lidt mere på sit helbred end sit arbejde, siger Anne-Marie Beaustier.
  • Henrik Sass Larsens ansigt hænger over hele byen - her på Køge Station.
1 / 3

En anden køgeborger - Anne-Marie Beaustier - synes, det er modigt og inspirerende, at Henrik Sass Larsen har meldt åbent ud om grunden til sin sygemelding.

- Han er bare en endnu stærkere person nu, og jeg vil håbe, han kommer stærkt tilbage, når han er raskmeldt. Han vil blive savnet, siger hun.

Kredsformand er knust

En af dem, der har arbejdet tæt sammen med Henrik Sass Larsen om de lokale spørgsmål, er Jesper Hesselberg Andersen, som ses i videoen øverst i artiklen.

Han er kredsformand for Socialdemokratiet i Køge, og byen har meget at takke Henrik Sass Larsen for, siger han og beskriver sin partikollega som "dristig, modig og skarp på alle måder."

Især den højhastighedsbane mellem København og Ringsted over Køge, som blev indviet den 31. maj, har Henrik Sass Larsens fingeraftryk på sig, siger han:

- Hver gang jeg kører med den, vil jeg altid tænke på Henrik.

Henrik Sass Larsen (S) på Køge Nord Station, som han har været en af kræfterne bag opførslen af. (Foto: Martin sylvest)

S-profilen er et stort tab for området, siger han.

- Jeg er knust over, at jeg ikke får lov at arbejde sammen med ham mere. Det er et hårdt slag for Socialdemokratiet i Køge og for Socialdemokratiet i det hele taget, siger Jesper Hesselberg Andersen.

Henrik Sass Larsen var Socialdemokratiets gruppeformand, da han sygemeldte sig.

Han har været politisk aktiv hele sit voksne liv, og han var blandt andet formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, før han kom i Folketinget.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk