Identitets-tyveri skal straffes hårdt

Over 100.000 danskere har inden for det seneste år været udsat for identitets-tyveri. Det skal der gøres noget ved, siger Dansk Folkeparti.

Det skal koste op til 2 års fængsel at stjæle en anden persons identitet, hvis det står til Dansk Folkeparti. (© Colourbox)

- Det var jo så forfærdeligt at opleve, at der har stået en anden og udgivet sig for at være mig, siger Kirstine Jensen.

Hun er en af de 126.000 danskere, som Kontant tirsdag aften kunne fortælle, har oplevet at få sin identitet stjålet inden for det seneste år.

Selv om det er dybt krænkende for de identitetsfrarøvede, gør politiet ikke meget ved sagerne. De anser nemlig tyveri af for eksempel kørekort eller sygesikringsbevis som værende simpel tyveri.

Ikke drengestreger

Og det skal der nu gøres noget ved, lyder det fra Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

- Man er nødt til at tage det her meget alvorligt. Selv om politiet måske nogle steder betragter det her som drengestreger, er det meget alvorligt for dem, det går ud over. Det er meget krænkende for den enkelte at blive udsat for, at en fremmed udgiver sig for at være dem og måske begår kriminalitet i deres navn, siger Peter Skaarup til DR Nyheder.

To års fængsel

Dansk Folkeparti vil derfor nu tage sagen op med justitsminister Morten Bødskov (S). Samtidig foreslår partiet en strafferamme på op til to års fængsel for identitetstyveri.

- Det er afgørende vigtigt, at vi gør det særskilt strafbart at røve et andet menneskes identitet. Hvis vi skal have politiet til at tage de her sager alvorligt, skal vi også have en væsentlig højere strafferamme, som de kan arbejde ud fra, siger Peter Skaarup.

I Norge har man allerede indført en højere strafferamme for identitetstyveri.

Facebook
Twitter