Ingen kvinder i panelet? Så vil Alternativet ikke deltage i debatten

Det er vigtigt med en lige repræsentation, og derfor vil Alternativet ikke længere deltage i paneldebatter med deltagelse af kun et køn.

Der skal være både kvinder og mænd blandt en paneldebats deltagere - ellers vil Alternativet afvise at deltage, forklarer politisk ordfører Rasmus Nordqvist. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Hvis Alternativet fremover deltager i en paneldebat, kan man som tilhører være sikker på i hvert fald én ting. Nemlig at der så også er en kvinde i blandt deltagerne.

Det politiske parti har i dag meldt ud, at man springer om bord i en international kampagne, der skal sætte fokus på en ligelig repræsentation af kønnene i debatter.

Og hvis der ikke er både kvinder og mænd med i panelet, ja så vil Alternativet heller ikke deltage.

- Vi har en udfordring i vores samfund, når vi ser, at der stadigvæk er ligestillingsudfordringer, lyder det fra politisk ordfører Rasmus Nordqvist.

- Når vi stadig ser, at kvinder ikke har lige så let ved at komme til orde i debatter, så bliver vi nødt til at sige noget og gøre noget ved det, og det gør vi blandt andet med den her kampagne.

I Alternativet mener man ikke, at det ultimative krav vil fjerne fokus fra debattens emne og i stedet tvinge snakken på ligestilling. Det er nemlig stadigvæk personernes kompetencerne og indsigten, som skal være i højsædet, lyder det fra partiet.

- Det, vi ønsker, er at sige, at når vi står fem mennesker ude til en paneldebat, er der så ligestilling? Har man også overvejet at invitere nogle af de dygtige kvinder, der sidder derude som meningsdannere, eksperter, politikere og så videre, forklarer Rasmus Nordqvist.

Facebook
Twitter