Ingen snyd og sjusk: Fremover indberetter Airbnb selv til skattemyndighederne

Fra 1. juli skal du ikke selv stå for indberetningen, hvis du lejer din bolig ud gennem Airbnb.

Folketinget har vedtaget en aftale, der fra 2021 automatisk sender dine oplysninger til Skat. (Foto: Charles platiau © Scanpix)

Når du fremover lejer din lejlighed ud gennem Airbnb, så sender de automatisk oplysningerne videre til skattemyndighederne.

Folketinget har vedtaget den sidste del af en deleøkonomisk aftale, som regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgik i maj 2018.

Fra 1. juli i år smider Airbnb oplysningerne om, hvad deres danske udlejere tjener, videre til skattemyndighederne.

- Det er vigtigt for at gøre det nemt for udlejerne, men også for sikre, at de betaler den rigtige skat, siger skatteminister Karsten Lauritzen fra Venstre.

Danmark er første land i verden

Fra 2021 regner Airbnb og skattemyndighederne med at få deres systemer til at tale sammen, så overleveringen sker automatisk.

Danmark er det første land, hvor en aftale om automatiske indberetninger med en deleøkonomisk service er lavet.

Hos Airbnb vil de gerne lave flere af den slags aftaler, så de kan blive ved med at sælge deres service.

- Vi ønsker at fortsætte samarbejde med alle i Danmark og arbejde endnu mere med regeringer rundt om i verden, siger Hadi Moussa, der er manager for Airbnb i Nordeuropa.

Tjenesten er populær her i landet. Sidste sommer tjekkede 443.000 ind på et værelse eller i en lejlighed lejet gennem hjemmesiden fra den 1. juni til 31. august, og i 2017 var der 31.000 aktive udlejere herhjemme.

Loft over lejedage

Med den nye aftale må du leje din bolig ud 70 dage om året gennem Airnbnb.

Hvis du benytter en anden udlejningstjeneste, der ikke har en aftale om indberetning til Skat, må du kun leje din bolig ud 30 dage om året.

Derudover har kommunerne også mulighed for at udvide det til 100 dage, hvis politikerne i den enkelte kommune siger ja til det.

I grafikken her kan du se reglerne for, hvor meget du må tjene skattefrit på at leje dit hjem ud.

Facebook
Twitter