Inger Støjberg bliver retsordfører i Venstre

Inger Støjberg vil kæmpe for en meget stram retspolitik med konsekvens over for bander og kriminelle udlændinge.

Inger Støjberg er ny retsordfører for Venstre. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Inger Støjberg (V) bliver Venstres retsordfører, oplyser partiets pressetjeneste, efter at folketingsgruppen i dag har konstitueret sig.

Det bliver desuden Mads Fuglede, der får posten som udlændinge- og integrationsordfører.

Inger Støjberg blev forbigået, da topposterne i partiet forleden blev fordelt. Kristian Jensen blev ny gruppeformand, og Jakob Ellemann-Jensen fik tildelt titlen som politisk ordfører.

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg forsøgte at blive en del af gruppeledelsen, men måtte også se sig slået af Sophie Løhde, der fik posten som gruppenæstformand.

- Jeg stillede op for at blive en del af ledelsen, fordi det efter min mening er helt afgørende for Venstre, at vi har en balance i politikken, og vi fortsat fører en stram udlændinge- og retspolitik. Den afstemning tabte jeg.

- Nu skal jeg i stedet være retsordfører, og jeg vil selvsagt bruge den plads til at kæmpe for en meget stram retspolitik med konsekvens over for bander og kriminelle udlændinge. Jeg skal desuden fortsat arbejde med udlændingepolitik i og med, at jeg har fået en plads i udlændinge- og integrationsudvalget, hvilket jeg naturligvis er meget tilfreds med, skriver Inger Støjberg i en skriftlig kommentar til DR nyheder.

Bekymring for udlændingelinjen

Tidligere minister, gruppeformand og nuværende medlem af Europa-Parlamentet Søren Gade (V) har udtrykt bekymring over, hvem der skal repræsentere Støjbergs linje på udlændingeområdet i gruppeledelsen.

Det samme har Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, udtrykt. Han er bekymret for, at Venstre har gang i et kursskifte i udlændingepolitikken.

Fravalget af Støjberg er ifølge flere politiske kommentatorer et billede på, at tilhængerne af en stram udlændingepolitik har fået det sværere i Venstre.

Læs her, hvem der skal tale på partiets vegne inden for udvalgte områder (i alfabetisk rækkefølge):

* Beskæftigelsesordfører Hans Andersen.

* Børne- og undervisningsordfører Ellen Trane Nørby.

* Erhvervsordfører Tommy Ahlers.

* Finansordfører Troels Lund Poulsen.

* Forsvarsordfører Karsten Lauritzen.

* Kulturordfører Britt Bager.

* Ligestillingsordfører Fatma Øktem.

* Miljøordfører Jacob Jensen.

* Retsordfører Inger Støjberg.

* Social- og indenrigsordfører Anni Matthiesen.

* Sundhedsordfører Sophie Løhde.

* Uddannelses- og forskningsordfører Ulla Tørnæs.

* Udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen.

* Udlændinge- og integrationsordfører Mads Fuglede.

/DR Nyheder/