Intern kritik: SF optrapper striden om Özlem

Medlem af SF's landsledelse, Poul Overlund-Sørensen, kritiserer folketingsgruppens degradering af Özlem Cekic.

Özlem Cekic blev omringet af journalister efter SF's gruppemøde. (© DR)

Det gør kun ondt værre, at SF's folketingsgruppe nu har revet alle tillidsposterne af tidligere socialordfører Özlem Cekic' skuldre.

Det siger medlem af partiets landsledelse Poul Overlund-Sørensen.

- Jeg synes ikke, det er nogen god idé. Jeg havde gerne set, at man havde nedtrappet situationen mellem Özlem og de øvrige i gruppen. I stedet har man nu valgt at optrappe, lyder begrundelsen fra Poul Overlund-Sørensen.

Bliver i partiet

Cekic kalder selv degraderingen for en "hård straf". Samtidig nægter hun at trække sig fra posten som formand for Folketingets Socialudvalg, som hun har ret til at blive siddende på frem til oktober, hvor SF så vil skifte hende ud.

- Jeg kan stå op om morgenen og sige, at jeg er SF'er. Det er slet ikke til diskussion. Jeg bliver i partiet, og det kan baglandet roligt regne med, fastslår hun.

Det er ikke, fordi Özlem Cekic selv ligefrem har travlt med at nedtone forskellene mellem sin og partiets officielle politiske linje.

Slagsmål om et forældremøde

Da Ritzau tidligere på dagen udsendte en faktaboks om de senere års mange kampe mellem Cekic og ledelsen om blandt andet topskat, boligskat og 24-års-reglen, ringede Cekic selv til Ritzau og bad om at få ført flere punkter på stridslisten.

Det gjaldt blandt andet slagsmålet om et forældremøde kun for mødre på Holbergskolen i København, som blev skarpt kritiseret af partiformand Villy Søvndal, hvilket indkasserede ham det første alvorlige hak i tuden.

Denne gang har Cekic fastslået, at hun nægter at stemme for regeringens skattepolitik, hvilket fik gruppeformand Pernille Vigsø Bagge til at sige, at Cekic har optrådt illoyalt.

/ritzau/