Intern strid i K om lukkeloven

De Konservatives erhvervsordfører får modstand fra egne rækker, for udmeldingen om at lukkeloven skal fjernes. Det strider mod partiets linje, lyder det.

Ikke alle konservative er enige i, at lukkeloven skal afskaffes. (© DR)

De Konservatives erhvervsordfører Mike Legarth er kommet i intern modvind i sit parti efter meldingen om at lukkeloven skal afskaffes for butikker og banker have lov at holde åben i weekenden.

- Jeg er uenig med vores erhvervsordfører, da jeg mener, at man bør tage hensyn til de butiksansatte, de mindre erhvervsdrivende og til befolkningen i yderområderne, som risikerer at få meget langt til det nærmeste indkøbssted, siger Per Ørum Jørgensen.

Per Ørum Jørgensen er de Konservatives tidligere erhvervsordfører. Han mener, at Mike Legarth løber fra en aftale i den konservative folketingsgruppe. Ørum Jørgensen mener, at der er enighed om at vente på en rapport om liberalisering af lukkeloven, siom skal udarbejdes til næste år.

Bør være linjen

- Det har været linjen i den konservative folketingsgruppe indtil videre, og det mener jeg, stadig bør være linjen, siger Per Ørum Jørgensen.

Ifølge det nuværende forlig om lukkeloven skal aftalen genforhandles til næste år.

Både Venstre og Dansk Folkeparti vil af med aftalen, og også De Radikale og Socialdemokraterne er åbne for en liberalisering. Med den nye konservative melding er vejen banet for helt frie åbningstider.

Facebook
Twitter