Intet regnbue-flag fra toppen af Christiansborg: Folketinget siger nej

Folketingets formand er dog klar til diskutere, om flaget kan blive hejst i fremtiden.

Regnbueflag fylder København i disse dage, men det kommer ikke til vaje fra Christiansborg. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Regnbueflaget kommer ikke til at vaje fra Christiansborg, når Copenhagen Pride Parade bliver afviklet i København i morgen.

Det skriver Altinget.dk.

Flaget er symbolet for homo- og biseksuelle samt transkønnede mennesker (LGBT+), som paraden fejrer og anerkender.

Sidste år sagde daværende formand Pia Kjærsgaard (DF) nej til at flage med regnbueflaget, efter SF havde stillet forslaget.

Forslaget er igen i år blev fremført, denne gang af Uffe Elbæk fra Alternativet og Trine Torp fra SF. Og selv om Danmark siden har fået en ny regering, bliver der ikke lavet om ved det i denne omgang, siger Folketingets nye formand Henrik Dam Kristensen (S).

Han åbner dog en dør på klem for, at det kan ske i fremtiden.

- Der kommer ikke til at blive flaget med regnbueflag her i weekenden, men jeg ser frem til at diskutere muligheden med præsidiet, siger Henrik Dam Kristensen til Altinget.

Præsidiet er Folketingets ledelse og består af fem politikere.

Pia Kjærsgaard er glad for, at den linje, hun lagde som formand, stadig står ved magt.

- Jeg sympatiserer med deres dag. Men der er masser af symboler, som er værd at støtte og fejre, og hvis vi skal til at flage for hver eneste af dem, vil det løbe fuldstændig løbsk, siger Pia Kjærsgaard til Altinget.

Selv om regnbueflaget ikke kommer op på Christiansborg, kan det ses mange nye steder i weekenden. Blandt andet vil hjørneflagene i Superligaen i fodbold være regnbueflag.

FacebookTwitter