Irak-kommission præsenteres i morgen

DR NYHEDER erfarer, at regeringen i morgen præsenterer irak-kommissionen. Hele tre ministre vil stå for præsentationen.

DR Nyheder erfarer, at Irak-kommissionen præsenteres på et pressemøde i morgen.

I morgen eftermiddag vil forsvarsminister Nick Hækkerup, justitsminister Morten Bødskov og udenrigsminister Villy Søvndal, sammen præsentere regerigens irak-kommission. Det erfarer DR NYHEDER.

Præsentationen, der formentlig foregår i Eigtveds Pakhus, vil indeholde mere konkrete opgaver for det kommissorium, der skal belyse Danmarks rolle i krigen, og ikke mindst hvad baggrunden var for beslutningen om at gå ind i krigen fra dansk side.

Dermed opfylder regeringen et af de punkter der blev skrevet ind i regeringsgrundlaget i ugerne efter folketingsvalget.

Udover begrundelsen for at gå i krig og der under Saddam Husseins mulige masseødelæggelsevåben, så tyder alt på at kommissionensarbejdet også kommer til at omhandle behandlingen irakiske fanger, og især de fanger danske soldater har givet videre til de irakiske myndigheder.

Prominente kronvidner

Det præcise indhold af kommissoriet arbejdsopgaver er stadig ikke offentliggjort. Eller for den sags skyld, hvem der skal sidde i kommissoriet eller hvem der skal vidne.

Udenrigsminister Villy Søvndal har tidligere været meget kritisk over for den danske deltagelse i krigen og kort efter han blev udnævnt som udenrigsminister, sagde han, at tidligere statsminister og nuværende generalsekretær for NATO, Anders Fogh Rasmussen, skal hives i vidneskraken som et af kronvidnerne.

Facebook
Twitter