Isolationsfængsling skal begrænses

Regeringen har i dag nedsat en arbejdsgruppe, som skal se nærmere på brugen af isolation i de danske fængsler. Det sker efter DR's undersøgelse af forholdene for de indsatte.

Regeringen har i dag nedsat en arbejdsgruppe, som skal se nærmere på brugen af isolation i de danske fængsler. Det sker, efter DR har undersøgt forholdene for de indsatte. (© Colourbox)

Regeringen nedsætter en arbejdsgruppe, som skal kigge nærmere på, hvordan det danske fængselssystem kan nedsætte brugen af administrativ isolationsfængsling.

Det sker efter 21 Søndag på DR1 sidste år satte fokus på forholdene for isolationsfængslede indsatte i de danske fængsler, og i dag fremsatte SF så et forslag i folketingssalen, som skal forbedre de indsattes retssikkerhed.

- Det er en indrømmelse af, at regeringen har en rigtig skidt sag, når isolation er så udbredt, som det er i danske fængsler, siger SFs retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt.

Retsløse indsatte

21 Søndag og flere andre medier satte i november fokus på, hvordan indsatte i de danske fængsler blev isoleret i lange perioder uden prøvelse af en dommer. Dengang kritiserede flere eksperter og organisationer langvarig, administrativ isolation.

Dengang indrømmede Kriminalforsorgen, at systemet kunne være uhensigtsmæssigt. Og nu skal et kommissorium så se nærmere på praksis. Til stor tilfredshed for SFs ordfører.

- Nu ser det så ud til, de kan presses til at få skabt nogle bedre rammer for de indsatte. Det er utrolig værdifuldt for ikke bare de indsatte, som udsættes for en stor belastning, når de isoleres over længere tid, men også samfundet, som jo gerne skulle kunne tage imod nogle velfungerende ekskriminelle, når de sluses ud igen, siger SF's retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt.