Jakob Axel Nielsen gør kometkarriere

Efter blot to måneder som transportminister bliver den konservative Jakob Axel Nielsen minister for sundhed og forebyggelse. Han har en rund og folkelig facon, vurderer DRs politiske reporter.

Jakob Axel Nielsen kom i Folketinget i februar 2005 og blev minister for første gang for to måneder siden. (Foto: Folketinget © DR-Bornholm)

Jakob Axel Nielsen blev for to måneder siden transportminister, men allerede nu stiger han i graderne med posten som minister for sundhed og forebyggelse.

Posten overtager han fra Lars Løkke Rasmussen, der skal være finansminister. Den 40-årige advokat fortsætter dermed sin politiske kometkarriere, der begyndte for blot to og et halvt år siden, da han første gang blev valgt ind i folketinget for De Konservative.

- Han har ligesom Lars Løkke sådan den lidt runde, folkelige facon, siger DRs politiske reporter Anja Westphal.

Mulighed for at markere sig

Jakob Axel Nielsen var skatteordfører, boligordfører, kulturordfører og medieordfører for de konservative, inden han for blot to måneder siden blev transportminister.

- Jakob Axel Nielsen rykker helt klart op på den her post. Han får en ministerpost, som bliver øretævernes holdeplads, så han risikerer at blive lidt slidt. Men det er i hvert fald en post, hvor han har mulighed for at markere sig, siger Anja Westphal.

Den konservative sundhedsminister Jakob Axel Nielsen er valgt i Aalborg.

Facebook
Twitter