Jakob Ellemann: Mit svar til veganer var dumsmart - men jeg elsker bacon

Fødevareministeren er træt af vrede reaktioner mod kødspisere.

Denne video lavede Veganerpartiet efter mødet med fødevareministeren. Kilde: Veganerpartiet.

- Jeg kan simpelthen ikke udtrykke med ord, hvor vild jeg er med bacon.

Sådan svarede fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) medstifteren af Veganerpartiet Henrik Vindfeldt, da ministeren blev passet op foran Christiansborg Slotskirke i tirsdags og spurgt ind til dyrevelfærd.

Svaret har vakt opsigt på de sociale medier, og Henrik Vindfeldt var med egne ord 'rigtig frustreret' over ministerens svar, der ifølge ham ikke viste en minister, som arbejder for dyrevelfærd. Det siger han i et interview med DR.

Jakob Ellemann-Jensen gæstede her til aften Aftenshowet på DR1 og medgav, at hans svar måske ikke var helt fin i kanten.

Men ifølge fødevareministeren kan man sagtens både spise bacon og gå op i dyrevelfærd.

- Det provokerer mig, at når man går fra Christiansborg til Slotskirken, står der altid en masse mennesker undervejs og råber ukvemsord efter politikerne. Ham her (fra Veganerpartiet, red.) er så den sidste hurdle, vi skal forbi. Han spørger jo egentlig venligt, og derfor er det et lidt skolegårdsagtigt og dumsmart svar. Men jeg elsker bacon, fastslog Ellemann-Jensen.

'Er det manden der passer på dyrene'

Veganerpartiet lavede en video med episoden og skrev teksten 'Er det her manden, som vi har ansat til at passe på dyrene i landbruget?'.

- Alle andre kunne have sagt det her, men det frustrerer mig rigtig meget, når han siger det. Jeg er for så vidt ligeglad med, om Jakob kan lide bacon eller ej. Men han har et ansvar for de dyr, der er i industrien. Det får mig til at sætte spørgsmålstegn ved, om hans fokus ikke er rettet så meget mod miljøet og fødevarerne, siger Henrik Vindfeldt.

Videoen på partiets Facebook-side er blevet set over 260.000 gange, og fødevareministeren delte den også selv på sin egen Facebookside og skrev, at hans svar til Veganerpartiet var 'lidt for kækt', men at han var træt af vrede reaktioner mod kødspisere.

Går op i dyrevelfærd og bacon

Til Aftenshowet uddybede Jakob Ellemann-Jensen sin pointe og forklarede, at kødspisere i hans optik af og til bliver 'gjort til dårlige mennesker'.

- Jeg synes, der er en underliggende moraliseren i det, som bliver fremført. Jeg får et visitkort fra Veganerpartiet, og så ved jeg godt, hvad det handler om; at nu skal jeg moraliseres, fordi jeg spiser kød. Jeg er godt klar over, at det her handler ikke om at have en dyb debat om dyrevelfærd, sagde ministeren og fortsatte:

- Jeg går vanvittig meget op i dyrevelfærd. Det er mit arbejde. Jeg går også op i bacon. Det er også en del af mit arbejde. Det ville helt ærligt være mere vildt, hvis en fødevareminister sagde, at vedkommende ikke brød sig om bacon.

Facebook
Twitter