Jakob Engel-Schmidt forlader Folketinget

- Jeg har fået en helt unik mulighed, siger Jakob Engel-Schmidt (V), der nu forlader sin plads i Folketinget.

Jakob Engel-Schmidt siger farvel til Folketinget efter halvandet år i Folketinget. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Jakob Engel-Schmidt (V) forlader Folketinget for at vende tilbage til et job som direktør på uddannelsesinstitutionen Niels Brock.

Det oplyser Venstre i en pressemeddelelse.

- Jeg har fået en helt unik mulighed for at arbejde videre med nogle nye spændende projekter på Niels Brock, som jeg har valgt at takke ja til. Det er en af de sværeste beslutninger at forlade Folketinget, men jeg føler, at tiden er inde til at prøve noget nyt, siger Jakob Engel-Schmidt, der er Uddannelses- og Forskningsordfører og Ligestillingsordfører for Venstre.

Det bliver Mads Fuglede, som overtager pladsen for Jakob Engel-Schmidt i Folketinget.

Forlod jobbet for Folketinget

Jakob Engel-Schmidt har siddet i Folketinget siden 2016, hvor en ministerrokade, der sendte Ulla Tørnæs hjem fra EU-parlamentet og folketingsmedlemmet Morten Løkkegaard den anden vej. Det betød, at Jakob Engel-Schmidt, der var førstesuppleant for Venstre i Københavns Omegn, fik Morten Løkkegaards folketingsplads.

Dengang sagde han:

- Det er med tungt hjerte, at jeg forlader et job, som jeg er blevet rigtig glad for.

Nu, lige godt halvandet år efter, siger Jakob Engel-Schmidt farvel til folketinget igen.

- Jeg synes, at man kun skal være på Christiansborg, hvis man ikke kan lade være, og jeg har på det seneste kunnet mærke, at noget andet trak i mig. Derfor har jeg truffet denne beslutning, siger Jakob Engel-Schmidt.

Markant politiker

Da han sidst var medlem af Folketinget mellem 2013 og folketingsvalget i 2015, blev Jakob Engel-Schmidt blandt andet kendt for at gå hårdt til daværende socialminister og SF-formand Annette Vilhelmsen, da det kom frem, hun havde stillet huset Zornig en million kroner i udsigt.

Ligeledes trodsede han partilinjen, da han foreslog at sænke grundskylden for boligejerne.

Jakob Engel-Schmidt har været en populær blogger hos blandt andet Berlingske og TV2, og er ofte blevet brugt i medierne, når Venstres synspunkter skulle præsenteres.

Facebook
Twitter