Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Jarlov: Eva Kjer har ikke gjort det nemmere for sig selv

- Vi meddeler senere, hvordan vi forholder os til det her, siger landbrugsordfører Rasmus Jarlov (K) efter samråd.

- Ministeren har ikke gjort det lettere for sig selv. Jeg skal nok sige mere senere, siger Rasmus Jarlov (K). (Foto: Katrine Emilie Andersen © Scanpix)

De Konservative strammer nu deres retorik over for miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i sagen om landbrugspakken.

Efter dagens åbne samråd meddeler landbrugsordfører Rasmus Jarlov (K), at han er "skuffet over, at ministeren ikke vil erkende, at der er lagt nogle tal frem, som ikke er retvisende".

EFFEKTER AF LANDBRUGSPAKKEN

Miljø- og Fødevareministeriet medtager positive miljøeffekter for årene 2012 til 2015 i beregningerne for 2016 til 2021.

Det gør ministeriet på trods af, at førstnævnte periode ikke har noget med landbrugspakken at gøre. Men det betyder, at miljøregnskabet som resultat af pakken bliver positivt de første par år.

Sagen er bare den, at konsekvensen af landbrugspakken er mere kvælstof i naturen i 2016, 2017 og 2018.

- Ministeren har ikke gjort det lettere for sig selv. Jeg skal nok sige mere senere. Vi holder et møde nu og meddeler senere, hvordan vi forholder os til det her, siger Rasmus Jarlov.

Han havde før samrådet gjort det klart, at ministeren bør erkende, at tallene, der er fremlagt, ikke er retvisende, men Eva Kjer Hansen vil kun erkende, at der skulle have været en "lille stjerne" ved en tabel, så miljøeffekterne havde stået klarere.

Det er kun "et meget lille skridt på vejen", udtaler Rasmus Jarlov, der stadig støtter den samlede landbrugspakke, men altså ikke vil svare klart på, om han stadig støtter ministeren.

Eva Kjer Hansen fastholder, at Folketinget ikke er blevet vildledt i sagen.

- Jeg har lagt alt åbent frem, sendt rapporter og notater til Folketinget, så Folketinget har kunnet følge med i forudsætninger bag de politiske beslutninger, vi har truffet. Det står jeg fuldt ud på mål for, siger hun.

- Jeg drøfter med partierne bag aftalen, hvad der videre skal ske, siger Eva Kjer Hansen.

De Konservatives Mette Abildgaard var med til samrådet og ytrede følgende undervejs:

Tidligere på dagen forholdt alle syv indkaldte eksperter til en høring sig tavse, da de blev spurgt, om de kunne bakke op om Eva Kjer Hansens påstand om, at pakken vil være god for miljøet de næste tre år.