Jarlov: Jeg forventer at Eva Kjer Hansen træder tilbage

De Konservative ønsker ikke at forhandle med en minister, der giver de forkerte oplysninger til befolkningen og har derfor ikke længere tillid til miljø- og fødevareministeren.

Rasmus Jarlov(K) kom forbi pressen på gangen i statsministeriet tirsdag d.23.02.2016 hvor de konservative tidligere på aftenen udtrykte mistillid til Eva Kjer Hansen. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Efter timelange samrådsmøder om landbrugspakken og dokumentationen for dens påvirkning af miljøet valgte Det Konservative Folkeparti i går at trække støtten til Fødevareminister Eva Kjer Hansen. Og det skaber en klar forventning hos partiets landbrugsordfører Rasmus Jarlov.

- Jeg forventer, at Eva Kjer Hansen træder tilbage, lød det i P1 Morgen fra Rasmus Jarlov, der dog er lidt uklar på, hvornår man kan forvente, at en ny landbrugsminister sætter sig i stolen.

- Jeg har ikke prøvet at vælte en minister før, så jeg har ikke fast greb om proceduren. Men vi forventer, at vi får en ny landbrugsminister.

I Deadline på DR2 i går aftes forklarede Rasmus Jarlov, at Det Konservative Folkeparti ikke kan se sig selv forhandle med en minister, der ikke giver retvisende oplysninger om politiske beslutninger.

- Vi kan ikke sidde og forhandle med en minister, der giver de forkerte oplysninger til befolkningen, lød det fra Rasmus Jarlov.

- Ministeren har ikke været til at hugge og stikke i igennem de sidste ti dage, sagde han.

Han henviste til, at han flere gange har forsøgt at få ministeren til at give retvisende svar på tallene bag landbrugspakken, som flere eksperter har sået tvivl om rigtigheden af.

Rutter ikke med ministerfyringer

- Det er ikke fordi, at vi rutter med ministerfyringer. Og vi går ikke ud og fyrer ministeren, før hun overhovedet har haft mulighed for at forklare sig. Det kort melder man kun ud, når man mener det, sagde Rasmus Jarlov.

Han understregede, at Det Konservative Folkepart ikke er ude på at genere regeringen.

- Vi er glade for, at Venstre er i regering, og gør det her med beklagelse, lød det endvidere fra Rasmus Jarlov i Deadline i går.

Se interviewet fra DR2 Morgen i klippet her:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk