Jarlov: Jeg har de samme holdninger, men nu er jeg en del af et hold

Den nyslåede erhvervsminister vil ikke længere lufte sine meninger, når han er uenig med regeringen.

Rasmus Jarlov (K) er blevet præsenteret som ny erhvervsminister efter at have været i audiens hos kronprins Frederik på Amalienborg. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

En tydeligt stolt og storsmilende Rasmus Jarlov (K) kunne træde frem på Amalienborg til hydelstsang fra de fremmødte partifæller fra Konservativ Ungdom, der messede hans navn.

- Så har vi vist slået navnet fast. Det er Rasmus Jarlov, som er den nye erhvervsminister, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) side om side med sin nye minister.

Som det første fastslår den nye erhvervsminister - der som ordfører har været kendt for ikke at lægge skjul på det, når han har været uenig med regeringen - at han nu vil lægge en dæmper på sin kritik, hvis regeringen skulle træffe beslutninger, som han ikke er enig i:

- Jeg har jo alle de samme holdninger, jeg hele tiden har haft - men nu er vi en del af et hold, der arbejder sammen.

Så sent som i sidste uge kritiserede Rasmus Jarlov, at regeringen sender kulturminister Mette Bock (LA) til fodbold-VM i Rusland, når regeringen samtidig har indført sanktioner mod præsident Putins Rusland.

- Jeg er den samme person, men det er en helt anden rolle nu. Der er forskel på at være konservativ ordfører og så erhvervsminister.

- Det er ikke længere min rolle at udtrykke det konservative partis holdninger. Det ville være utroværdigt, hvis jeg skiftede holdninger på en uge, men jeg har nogle private holdninger, og dem lufter jeg ikke som minister, siger Rasmus Jarlov.

At han som ordfører har været særdeles kritisk over for regeringen tager statsministeren køligt.

- Jeg føler mig helt rolig ved det. Vi er professionelle mennesker, der agerer ud fra de roller, vi nu har. På det tidspunkt var Jarlov folketingsmedlem for et parti, der ikke sad i regering og skulle bide os som regeringsparti i haserne, siger Lars Løkke Rasmussen.

Det var Det Konservative Folkeparti, der anført af Rasmus Jarlov væltede den tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i sagen landbrugspakken tilbage i 2016.

Facebook
Twitter