Jarlov: 'Skuffende' og 'underligt', at Løkke stadig holder dør på klem til SV-regering

Venstre har tilsyneladende opgivet kampen for en borgerlig regering, siger K-profil.

Rasmus Jarlov er skuffet over, at Venstre holder fast i, at en SV-regering er en mulighed. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Dét, som Kristian Jensen sagde åbent i et Berlingske-interview, bør Lars Løkke Rasmussen sige.

Nemlig at tankerne om en regering bestående af Venstre og Socialdemokratiet bør stoppes.

Ellers er det borgerlige projekt i Danmark dømt til at mislykkes, lyder det fra De Konservatives politiske ordfører, Rasmus Jarlov.

- Det er underligt, at det parti, der skulle bære statsministerposten i en ny borgerlig regering, hvis vi måtte få det, hellere vil være i regering med Socialdemokratiet.

- Vi vil meget gerne stå sammen med Venstre, men det kræver, at Venstre vil stå sammen med os, siger Rasmus Jarlov.

I interviewet i Berlingske forleden forklarede Kristian Jensen blandt andet, at det var en fejl, at Lars Løkke Rasmussen under valgkampen i foråret lagde op til en SV-regering.

- En SV-regering er ikke svaret, og jeg tror, der fra de andre borgerlige partier er en forventning om, at hvis vi skal stå i spidsen for det borgerlige samarbejde, så skal vi også sige det klart og tydeligt, siger Kristian Jensen.

Jarlov: Svært for borgerlige nu

Men interviewet skabte dønninger i Venstre, og det hele kulminerede i dag på partiets sommergruppemøde i Vestsjælland, hvor V-profil Claus Hjort Frederiksen opfordrede Kristian Jensen til at trække sig som næstformand.

Claus Hjort Frederiksen mener, at Kristian Jensen underløber Lars Løkke Rasmussen med sine politiske udmeldinger. Kristian Jensen agter dog at stille op til genvalg som næstformand.

Ifølge Rasmus Jarlov er det borgerlige projekt nu efterladt i en særdeles svær situation.

- Der blev sagt meget klart på Venstres pressemøde, at de fortsat gerne vil gå i regering med Socialdemokratiet. Det synes vi er ærgerligt.

- Vi har et stærkt ønske om, at Venstre vender tilbage til den borgerlige lejr og forpligter sig til at kæmpe for en borgerlig regering i stedet for at holde fast i, at de også kan gå i regering med Socialdemokratiet, siger Rasmus Jarlov.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen er det alt for tidligt at snakke om, hvad partiet skal eller ikke skal ved et kommende valg.

På dagens pressemøde lod han forstå, at Venstre ikke vil afskære sig nogen muligheder - heller ikke muligheden for at samarbejde med den socialdemokratiske regering.

Facebook
Twitter