Jarlov vurderer: Finanstilsynet har brug for flere penge

Det virker til, at Finanstilsynet har brug for flere ressourcer til at afdække hvidvask-skandalen i Danske Bank, siger Rasmus Jarlov.

Hvidvask-skandalen i Danske Bank var emnet torsdag aften i ‘Debatten’ på DR2. Her forholdt erhvervsministeren sig til, om Finanstilsynet, der har til opgave at holde øje med de danske banker, har tilstrækkelige midler:

- Det virker for mig som om, at der er behov for flere ressourcer, når man har en sag af det her omfang med 15 millioner transaktioner. Men altså det taler jeg med David (Lando, bestyrelsesformand i Finanstilsynet, red.) og Finanstilsynet og Bagmandspolitiet om. Men der kommer ikke til at mangle ressourcer, det vil jeg godt understrege. Hvis der skal flere ressourcer til for at få det her tilstrækkeligt belyst, så kommer der også til at være de ressourcer, siger Rasmus Jarlov.

Finanstilsynet valgte i dag, i lyset af Danske Banks interne undersøgelse, at genoptage deres undersøgelse af hvidvask-sagen. Den blev ellers afsluttet i maj i år.

Formand: Finanstilsynet gør et godt stykke arbejde

Bestyrelsesformand for Finanstilsynet, David Lando, deltog også i ‘Debatten’. På baggrund af undersøgelsen fra maj forsvarede David Lando tilsynets arbejde:

- Rapporten fremhæver alle de grundlæggende ledelsessvigt. Det gør den meget præcist, det gør den meget velargumenteret. Den gør det på en måde, som begrunder de påbud, vi giver, som øjeblikkeligt forbedrer ledelsessituationen.

Vært Clement Kjersgaard følger op: Så hvis man går tilbage til jeres rapport fra maj måned, så peger I på alle de problemer, vi ser nu?

- Vi siger ikke, at vi peger på alle problemer. Vi siger, at vi giver fuldstændige argumenter for de påbud og tiltag, vi gør. Det er klart, at du kan altid finde detaljer, som vi har i vores baggrundsmateriale. Men vi argumenterer med de vigtigste observationer i den afgørelse, vi lægger ud.

Se hele udsendelsen af Debatten på DR2 med Clement Kjersgaard som vært, når skandalen i Danske Bank bliver sat til debat.

FacebookTwitter