'Jeg har været en krænker': Se hele Frank Jensens pressemøde her

Københavns overborgmester blev udspurgt af journalister i knap 40 minutter efter krisemøde.

Frank Jensen (S) er fortsat overborgmester i København.

Efter et næsten fire timer langt krisemøde hos de københavnske socialdemokrater stillede overborgmester Frank Jensen (S) søndag aften op for at tale om sin adfærd over for kvinder.

- Jeg har været en krænker, lød det fra Frank Jensen, der erkendte og undskyldte for de mange episoder, der har fundet sted over næsten tre årtier.

Overborgmesteren havde selv indkaldt til krisemødet på baggrund af en række sager om grænseoverskridende adfærd, som nu skal undersøges af advokatfirmaet Norrbom Vinding.

Blandt andet drejer det sig om en krænkelse af partifælle og tidligere DSU'er Maria Gudme på et værtshus i Nyhavn i 2012 samt krænkelser under en julefrokost i 2011.

Frank Jensen fortalte på pressemødet, at han 'heppede' på tv-vært Sofie Linde, da hun stod frem ved Zulu Awards og fortalte om en grænseoverskridende oplevelse som ung i DR.

På det tidspunkt stod det ikke klart for overborgmesteren, at han selv var en af de mænd, som Sofie Linde startede et opgør med.

- Det var først, da Maria Gudme skrev om den gamle sag, at jeg begyndte at reflektere over, at den følelse af at blive krænket, som Sofie Linde talte om, det var den samme følelse, som Maria sad med, lød det fra Frank Jensen.

På mødet hos Socialdemokratiet i København var der opbakning til, at Frank Jensen fortsætter som overborgmester og spidskandidat for partiet til kommunalvalget i 2021.

Han er desuden fortsat næstformand i Socialdemokratiet.