Jelved går som radikal leder

Det Radikale Venstre får ny politisk leder. Jelved afløses af Margrethe Vestager, der holder pressemøde kl. 11.30 om partiets nye strategi.

Inden dagen er omme er Marianne Jelved forhenværende leder af Det Radikale Venstre. (Foto: Bent Midstrup © Scanpix)

Tronskiftet i Det Radikale Venstre er en realitet.

Klokken 11.30 vil Det Radikale Venstre på et pressemøde i Dansk Design Center præsentere Margrethe Vestager som ny politisk leder af partiet. Hun vil også fremlægge partiets nye strategi. Marianne Jelved vil ikke selv annoncere sin tilbagetræden efter 17 år som leder.

På partiets hjemmeside er billedet af Marianne Jelved allerede blevet skiftet ud med et billede af Margrethe Vestager.

Åben kurs

Lederskiftet betyder også et farvel til det politisk program "En anden vej." Margrethe Vestager siger i en videooptagelse på hjemmesiden, at De Radikale nu vil anlægge en mere åben kurs, der giver mulighed for at samarbejde med både VK-regeringen og Socialdemokraterne.

- Vi synes, at man skal have en regering, der har udgangspunkt i midten, der er uafhængig af Dansk Folkeparti. Derfor vil det også være interessant, hvis Venstre, Konservative, De Radikale og Ny Alliance kan gøre sig uafhængige af Dansk Folkeparti, lyder det fra den nye leder, der samtidig også inviterer Socialdemokratiet til nyt samarbejde.

Kampvalg om næstformand

Partiets integrationsordfører Morten Østergaard bliver ny næstformand for den radikale folketingsgruppe, skriver Ritzau.

Morten Helveg Petersen stillede også op til næstformandsposten, men han måtte se sig slået i kampvalg, hvor der ikke var spænding om udfaldet.

Det var en slukøret Helveg, der forlod mødet før tid.

- Jeg stillede op, men det var der ikke stemning for i gruppen, sagde han foran de snurrende kameraer på vej væk fra mødet.

ExternalContent

FacebookTwitter