Jelved i skarpt angreb på Fogh

Den radikale leder, Marianne Jelved, retter et hårdt angreb på statsministeren for hans måde at håndtere hele Muhammed-sagen på. Han bruger sine evner på at skabe splid i stedet for sammenhold, mener hun.

Marianne Jelved mener, at Fogh udnytter Muhammed-sagen til at skaffe stemmer. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

Den radikale leder Marianne Jelved retter i dag i Berlingske Tidende et usædvanligt skarpt personligt angreb på statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Ifølge den radikale leder er Anders Fogh og hans ledelse af landet "arrogant" og "uværdig" og en "dyb, dyb ulykke" for Danmark.

- Det er dybt ulykkeligt for os som land og nation, at statsministeren bruger sine evner til at så splid og skabe splittelse i samfundet i stedet for at skabe sammenhæng, siger hun.

Uværdigt for demokratiet

Det er udtryk for en "del-og- hersk-filosofi, der minder om Rusland", mener hun.

- Fogh er en farlig mand, når han bruger sine evner til at splitte Danmark, lyder anklagen fra Marianne Jelved, som hentyder til et interview i Berlingske Tidende, hvor Anders Fogh Rasmussen sagde, at nu måtte man skille fårene fra bukkene i Muhammed-sagen.

Den radikale leder mener ikke, at hun selv med sine udtalelser er med til at grave grøfterne dybere.

- Nogen må jo sige sandheden. Det er ikke værdigt i et demokrati at skabe en situation, hvor man enten er med eller imod statsministeren, siger hun.

Politisk uenighed

Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, mener, at Marianne Jelved skyder forbi målet, når hun beskylder statsminister Anders Fogh Rasmussen for at have optrådt arrogant i forbindelse med Muhammedsagen.

Han mener, at det dybest set handler om en fundamental politisk uenighed.

- Marianne Jelved bliver nødt til at acceptere, at det her er et område, hvor vi er dybt politisk uenige. Og man er ikke nødvendigvis arrogant, fordi man har en anden holdning end Marianne Jelved, siger Rohde.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53292a5c6187a21d78e65a39http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53292a5c6187a21d78e65a3c