Jens Ringberg: Khader ligner en færdig mand, hvis han ikke finder et nyt parti

De Konservative valgte i dag at ekskludere Naser Khader.

Naser Khader er fortid i De Konservative.

Det står klart, efter at en uafhængig advokatundersøgelse har undersøgt de krænkelser, som en række kvinder tilbage i juli fremsatte mod Naser Khader hos DR.

- Da jeg fik præsenteret den undersøgelse i går, så var der i min verden ikke nogen tvivl om, at indholdet gør, at så kan man ikke være medlem mere af De Konservative, lød det fra formand Søren Pape Poulsen, da han under partiets sommergruppemøde ekskluderede Khader.

Derfor blev Naser Khader indstillet til at blive ekskluderet ved næste hovedbestyrelsesmøde, men Naser Khader nåede dog selv at trække sig fra partiet inden.

Og spørger man DR Nyheders politiske analytiker, Jens Ringberg, så var der reelt heller ikke meget andet at gøre for Søren Pape Poulsen og resten af De Konservative.

- Der var ligesom ikke noget valg efter det, de fik præsenteret af advokaterne, hvor der ovenikøbet var flere kvinder, der stod frem, siger han.

Advokatundersøgelsen kunne nemlig afsløre, at der er tale om flere sager end dem, der har været fremme i medierne. Samtidig har der floreret rygter om Naser Khaders adfærd, og det kan presse Søren Pape Poulsen.

- Søren Pape Poulsen var også på pressemødet nødt til at kæmpe for sin sag. For at vise, at de er et parti, der tager de her ting alvorligt.

- For der kommer jo en diskussion nu: Er de dygtige nok og tager de ordentlig hånd om det her, eller kunne de have reageret tidligere, for der har været rygter om Naser Khader i lang tid, siger Jens Ringberg.

Ligner en færdig mand, hvis han ikke finder et parti

De Konservatives beslutning betyder, at Naser Khader nu er løsgænger. Men forbliver det sådan, ser hans fremtid i dansk politik dyster ud, lyder det fra Jens Ringberg.

- Medmindre han finder et nyt parti, så kan det være meget svært at se Naser Khader fortsætte som politiker, lyder det.

Skulle det lykkes Naser Khader at finde et nyt parti, så vil det dog ikke nødvendigvis betyde, at han kan fortsætte i dansk politik.

- En ting er at finde et parti, men der skal jo også være vælgere, der ønsker at stemme på Naser Khader. Og det er enormt alvorlige ting, han bliver beskyldt for.

Nye Borgerlige er af flere blevet skudt til at kunne være det parti, der ville kunne finde en plads til Naser Khader. Det betragter formand Pernille Vermund dog som "meget urealistisk", skriver hun i en sms til Ekstra Bladet.

Den besked får det til at se endnu sortere ud for Naser Khader, mener Jens RIngberg.

- Jeg ser umiddelbart ikke andre muligheder, hvis Nye Borgerlige siger nej. Dermed kunne det godt se ud som om, at Naser Khaders tid i dansk politik på folketingsniveau er ved at løbe ud.

Rammer det De Konservative?

Mens Naser Khader fremtid i politik ser dyster ud, så kan De Konservative glæde sig over en tårnhøj vælgertilslutning. Så er spørgsmålet bare, om partiet, der slår sig op på ordentlighed, tager skade varig skade af Khader-sagen.

- Søren Pape Poulsen siger jo netop, at det lige præcis er ordentlighed, at man ikke bare har smidt Naser Khader ud, dagen efter DR's artikel kom ud.

Men:

- At have en mand i sin folketingsgruppe, som er udsat for så alvorlige beskyldninger, det er ikke noget, nogen ønsker sig. Derfor er der nok en vis lettelse over at være af med Naser Khader, lyder det fra Jens Ringberg.

Opdateret med Pernille Vermunds kommentar til Ekstra Bladet og en kommentar fra Jens Ringberg til meldingen.