Jens Rohde forlader Venstre i protest mod asylpolitik

Jens Rohde melder sig ind i Det Radikale Venstre.

(Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Venstres skeptiske EU-kurs og den stadig strammere tilgang på asylområdet betyder, at Venstres mangeårige profil Jens Rohde melder sig ud af partiet i protest og går til De Radikale.

Det skriver Politiken.

- Da jeg for halvandet år siden gik til kamp for at få Kristian Jensen som formand i Venstre, brugte jeg argumentet, at vi var ved at ligne DF light. Dengang havde jeg aldrig forestillet mig, at Venstre skulle være forfatter til de forslag, der så er kommet nu, siger Jens Rohde om begrundelsen til sin udmeldelse til Politiken.

https://twitter.com/rohde_jens/status/678289508610240513

Han siger til avisen, at der er flere andre Venstre-medlemmer, der deler hans opfattelse, om at Venstre nu minder for meget om Dansk Folkeparti.

Den nu forhenværende V-politiker har flere gange på sin Facebookprofil kritiseret den stramme asylpolitik herhjemme. Og til Politiken siger han, at der i blå blok ikke er "flere liberale grundprincipper i end der er russere i russisk salat".

Jens Rohde er medlem af Europaparlamentet for Venstre, og desuden er han partiets viceborgmester i Viborg byråd.

Jens Rohde var i sidste måned på besøg hos Clement Kjersgaard i 'Vi ses hos Clement', hvor han blandt andet advarede imod, at Venstre var ved at blive som Dansk Folkeparti. Du kan se interviewet med Rohde og resten af programmet her.

Facebook
Twitter