Jens Rohde: Ikke i orden at Messerschmidt trækker mig ned i sin sag

EU-parlamentsmedlem Jens Rohde afviser enhver snak om, at han har brugt EU-penge i strid med reglerne

(Foto: Screendump.)

Dansk Folkepartis stemmesluger ved EU-parlamentsvalget, Morten Messerschmidt, er på vildspor, når han forsøger at drage et andet EU-parlamentsmedlem Jens Rohde (R) ind i sagen om misbrug af EU-penge. Det mener i hvert fald Jens Rohde selv, der reagerer, efter Morten Messerschmidt i fredags fik kritik fra EU-parlamentets generalsekretær, der har krævet 2,9 millioner kroner tilbagebetalt til EU, fordi pengene ifølge generalsekretæren er blevet anvendt til kampagner i strid med EU-reglerne.

Morten Messerschmidt erklærede sig efterfølgende uenig i kritikken af, at han og Dansk Folkeparti havde brudt reglerne ved at bruge EU-pengene til at føre nej-kampagne op til folkeafstemningen om retsforbeholdet i december. Og som et forsvar lagde Morten Messerschmidt en Ja-annonce fra Venstres daværende parlamentsmedlem Jens Rohde op på sin Facebook-side. Og det får nu Jen Rohde til at reagere:

- Jeg vil ikke trækkes med ned i Morten Messerschmidts sag. Og jeg synes ikke, at det er i orden, at han gør det, siger Jens Rohde.

- Hans sammenligning med min annonce fører jo til, at jeg skal svare på spørgsmål om, hvorvidt jeg har misbrugt EU-midler, siger Jens Rohde.

Æbler og pærer

For selv om Jens Rohde-annoncen også er betalt med EU-midler er sammenligningen helt i skoven, lyder det fra Jens Rohde. Den store forskel er ifølge Rohde, at den europæiske bevægelse MELD og den tilhørende FELD, der har fået penge til oplysningsaktiviteter, ikke må bruge dem til en kampagne ved en national folkeafstemning. Anderledes forholder det sig ifølge Rohde med de 25.000 euro som blandt andet Jens Rohde har fået af EU til at føre kampagne for. De penge kommer nemlig via den såkaldte ALDE-gruppe i EU-parlamentet, der som politisk gruppe ikke er underlagt samme krav, som fondene.

- Messerschmidt sammenligner æbler og pærer. Den sammenligning kan man på inden måde lave, siger Jens Rohde og understreger, at hvis nogen mener, at han skulle have handlet i strid med reglerne, må de anmelde kampagnen til EU-parlamentets finansafdeling.

Jens Rohde er efter sit partiskifte fra Venstre til Det Radikale Venstre stadig medlem af den liberale ALDE-gruppe i EU-parlamentet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter