Jensen: Militært pres kan øge IS-terror i Europa

Tirsdag stemmer flertal for kampfly mod IS. Militært pres kan føre til terror i EU, erkender udenrigsminister.

- Hvis du kigger bredt ud over Europa, så tror jeg, der vil være en risiko for, at der bliver gennemført flere terrorangreb mod de europæiske byer i de kommende måneder, siger udenrigsministeren. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Islamisk Stat (IS) er trængt militært, og flere vestlige lande, herunder Danmark, gør klar til at øge det militære pres på organisationen, der har mistet store dele af sit territorium i Irak og Syrien.

Men IS vil næppe blot vil læne sig tilbage og se til, mens de områder, den har under kontrol, bliver bombet.

Tværtimod må man forvente, at IS vil forsøge at reagere, når organisationen bliver presset, vurderer udenrigsminister Kristian Jensen (V).

- Hvis du kigger bredt ud over Europa, så tror jeg, der vil være en risiko for, at der bliver gennemført flere terrorangreb mod de europæiske byer i de kommende måneder.

- Det er klart, at når vi presser dem militært, så forsøger de at reagere. Derfor er der i periode en forhøjet trussel mod Europa, siger han.

Han understreger, at analysen af, at truslen er forhøjet, ikke specifikt gælder Danmark. Danmark har i flere år levet med en forhøjet terrortrussel.

Myndighederne i færd med at styrke kontrollen med, hvem der kommer ind i Europa, og Europol har ifølge udenrigsministeren forøget opmærksomhed på terrortruslen.

- Men jeg vil også gerne advare mod den forestilling om, at hvis bare vi lukkede grænsen, så var der ikke nogen terrortrussel mod os, siger han.

/ritzau/