Jes Lunde ud - magtkamp i SF fortsætter

SFs gruppeformand Jes Lunde forlader Folketinget for at blive direktør for teknik og miljø i Nordjyllands Amt. Som andre tidligere toppolitikere i SF beskyldes han for at være blevet for midtsøgende, men Lundes afgang skaber ikke nødvendigvis ro i partiet.

F SF s gruppeformand Jes Lunde forlader Folketinget. Hantiltræder 1. oktober et job som direktør for teknik og miljø iNordjyllands Amt, oplyser han til Ritzau.

Jes Lunde afviser, at han forlader Folketinget af politiskeårsager. Men DR Nyheder politiske redaktør Pieter Raunwe vurderer ien nyheds-analyse i Radioavisen, at Lunde reelt ingen fremtid havdei partiet.

Hans vurdering er også, at magtkampen om linien i SF vilfortsætte, uanset at Jes Lunde forlader Folketinget. Selv sigerhan:

- Det har været 17 spændende år i Folketinget, men jeg synessimpelt hen, at denne nye stilling som direktør for teknik og miljøi Nordjyllands Amt er så spændende og så stor en udfordring, så dethar jeg sagt ja til, siger han.

Da SF i sidste weekend holdt landsmøde, tabte han en kamp om atændre SFs love, så Jes Lunde som gruppeformand frem over blevgaranteret en plads i partiets forretningsudvalg.

Sammen med bl.a. partiformanden Holger K. Nielsen gik han indfor, at gruppeformanden i partiet skulle være født medlem afforretningsudvalget.

Trods kraftige opfordringer fra Holger K. Nielsen blev Jes Lundemed håndsoprækning forkastet med så stort et flertal, at det ikkevar nødvendigt at foretage en optælling.

Jes Lunde driver et økologisk landbrug i Nordjylland, hvor hanogså er vokset op, og han har i øvrigt været medlem af NordjyllandsAmtsråd et par år i begyndelsen af 1980-erne.

Jes Lunde er uddannet cand. oecon. og har været medlem afFolketinget for SF siden 1984.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk