Jesper Langballe er død

Barnebarn fandt Jesper Langballe død i sin seng lørdag morgen, fortæller fætter og tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkepart, Søren Krarup

Jesper Langballe er død. Han blev 74 år. (Foto: PALLE HEDEMANN © Scanpix)

Det tidligere folketingsmedlem Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti er død.

Det bekræfter hans fætter, Søren Krarup, overfor dr.dk.

Jesper Langballe blev 74 år.

- Jesper har haft sukkersyge i mange år, og til sidst var han meget svækket. Så selv om det er sørgeligt, kommer det ikke som en egentlig overraskelse, siger Søren Krarup.

Hyggelig aften med familien

Jesper Langballe boede hos sin ældste søn i Nordjylland. Søren Krarup fortæller, at familien havde en hyggelig familieaften fredag.

- Han går i seng og sover, og her til morgen kommer hans barnebarn ind på værelset for at fortælle ham, at der er morgenmad. Og da er han død, fortæller Søren Krarup.

- Det er meget sørgeligt, vi har jo kendt hinanden fra vi var helt små og har haft meget med hinanden at gøre, fortsætter han.

Betydelig indflydelse

Jesper Langballe blev valgt ind i Folketinget samtidig med Søren Krarup i 2001. De to var også præstekollegaer.

Som sit partis udlændinge- og integrationsordfører havde Jesper Langballe en betydelig indflydelse på den borgerlige regerings flygtninge- og indvandrerpolitik under statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Idømt dagbøder

Hans stramme linje over for flygtninge og indvandrere kostede ham i december 2010 10 dagbøder af 500 kroner, fordi han kom med følgende udtalelse om daværende formand for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard: - Selvfølgelig skulle Lars Hedegaard ikke have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres børn, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel (de såkaldte æresdrab) - og i øvrigt vender det blinde øje til.

Før karrieren som folkevalgtChristiansborg arbejdede den journalistuddannede Jesper Langballe ved Jyllands-Posten fra 1964 til 1972. Herefter blev han uddannet præst og fungerede som sognepræst i Thorning. Jesper Langballe sagde - ligesom fætteren Søren Krarup - farvel til Folketinget ved valget i 2011.