Jesper Langballe overfaldet

Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti blev i aftes overfaldet. Sagen bliver nu overdraget til politiet.

Folketingsmedlem Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti blev i aftes overfaldet i København. En mand forsøgte at overdænge Langballe med knytnæveslag, men ingen af slagene ramte.

Jesper Langballe var efter en reception på Gyldendal, i forbindelse med forfatter Bent Jensen 70 års fødselsdag, taget på Byens kro, der ligger lige overfor.

På et tidspunkt går Jesper Langballe udenfor, og her sidder - hvad han selv beskriver som et par bumser på en bænk.

Regnede med knytnæveslag

Da Jesper langballe bliver genkendt, farer en af mændene op. - Og så regnede det ned over mig med knytnæveslag, siger han.

- Han sendte en halv snes voldsomme knytnæveslag af sted mod hovedet, men ved et rent held lykkes det mig at afbrække slagene. Men det var mere held end bokseteknik, forklarer Langballe til Ritzau.

- Jeg vil beskrive ham som over middelhøjde, sortskægget og pæredansk. De andre sagde, at han kaldte sig "kunstner". Han var en kendt skikkelse derinde, men ikke for det gode, siger folketingspolitikeren.

Slap uskadt

Jesper Langballe faldt omkuld og var bange for, at blive sparket i hovedet. Men heldigvis kom folk myldrende ud, siger han. Jesper Langballe slap uskadt fra overfaldet.

Overfaldsmanden beskrives som dansker mellem 25-30 år.

Først efter et møde i folketingsgruppen her til formiddag, besluttede Jesper Langballe at melde overfaldet til politiet. Det skete på opfordring fra partikollegerne.