Jesper Langballe skal begraves af sin søn Christian

Christian Langballe begraver sin far, Jesper Langballe, i Thorning Kirke, hvor faderen var præst i 32 år.

Jesper Langballe blev fundet død i sin seng lørdag morgen. Han blev 74 år. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Christian Langballe er både folketingsmedlem for Dansk Folkeparti og præst ligesom sin nu afdøde far, Jesper Langballe. Og sønnen begraver sin far på lørdag ved middagstid i Thorning Kirke i Viborg Stift.

Her virkede faderen i 32 år som sognepræst fra 1975 til 2007.

Christian Langballe fortæller, at han selv har afgjort, at han skulle begrave sin far.

- Jeg har vidst, at jeg skulle gøre det. Det er det eneste rigtige, at det bliver mig. Det er klart, at det bliver hårdt, fordi vi har været meget tætte, siger Christian Langballe til Ritzau.

Populær sognepræst

Ved begravelsen venter han dels familie og venner og partifæller fra Dansk Folkeparti, dels mange sognebørn fra Thorning, hvor Jesper Langballe igennem mange år var en populær sognepræst, forklarer sønnen.

- Han virkede som præst i Thorning kirke i over 30 år. Jeg er helt sikker på, at der også kommer mange sognebørn, siger Christian Langballe.

Han glæder sig over de mange pæne ord om sin far fra politiske venner og modstandere - fra økonomiminister Margrethe Vestager (R) over skatteminister Morten Østergaard (R) til SFs tidligere erhvervsminister Ole Sohn, som nu er socialdemokrat.

Valgt i 2011

- Jeg er både glad og overrasket. Men jeg ved fra Christiansborg, at min far var meget vellidt for sin generøsitet, sine markante meninger og sit gode humør.

- Det har jeg også kunnet mærke, siger Christian Langballe, der blev valgt ind i Folketinget ved valget i 2011, samme år som hans far efter 10 års parlamentarisk virke forlod tinget.

I Thorning Kirke virkede forfatteren Steen Steensen Blicher som præst fra 1819 til 1825. En forfatter, den uddannede journalist Jesper Langballe i 2004 skrev bogen Anlangendes et menneske - Steen Blichers forfatterskab, selvopgør og tidsopgør om.

Kirken er opført i 1100-tallet.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk