Joachim B. Olsen blev ringet op, men fik ingen ministerpost

LA's folketingsmedlem fik ingen begrundelse, da Anders Samuelsen ringede til ham i går.

LA-medlem Joachim B. Olsen har dog svært ved at se, hvordan man kunne have fundet plads til ham i regeringen. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Den tidligere professionelle kuglestøder og det nuværende folketingsmedlem fra Liberal Alliance, Joachim B. Olsen, blev i går ringet op af partiformand Anders Samuelsen med nyheden om, at han ikke kommer til at få en plads i den nye trekløverregering.

Men til trods for meldingen er Joachim B. Olsen ikke bitter på sin partiformand.

- Jeg kunne ikke se, at man kunne have lagt kabalen anderledes. Men derfor ville jeg selvfølgelig gerne selv have muligheden. Det vil alle MF'ere, for hvis man er i politik, vil man gerne have indflydelse. Alle de politikere, der påstår, de ikke vil være ministre, lyver, siger han til DR Nyheder.

Til trods for, at det ikke blev til en ministertaburet i denne omgang, ser Joachim B. Olsen frem til, at hans parti skal i regering.

- Jeg får nogle flere poster og ser frem til at komme helt ind i maskinrummet i toppen af dansk politik, siger han og fortæller, at han endnu ikke ved, hvilke ordfører- og udvalgsposter han kommer til at få fremadrettet.

Du er en politiker, der deler vandene både ude i befolkningen og blandt dine politiske modstandere. Hvorvidt tror du, at det har haft en indflydelse på Anders Samuelsens valg?

- Jeg tror ikke, at det har haft nogen betydning. Anders (Samuelsen, red.) og Simon (Emil Ammitzbøll, red.) har altid givet mig fuld opbakning, siger han.

Fik ingen forklaring

Nu når du ikke er blevet valgt som minister, betyder det, at du vil ændre dig som politiker på nogle områder?

- Jeg mente det samme i går, som jeg mener i dag. Sådan har vi det allesammen - også dem, der er blevet valgt som ministre. Vi indgår nu i et regeringssamarbejde med to andre partier, og det tror jeg godt, at vores vælgere kan forstå, siger Joachim B. Olsen.

Hvad sagde Anders Samuelsen til dig, da han ringede i går og meddelte, at du ikke skal være minister?

- Man får ikke nogen forklaring. Man får at vide, om man bliver minister eller ikke bliver.

Kunne du ikke tænke dig en forklaring?

- Nej, egentlig ikke. Vi er voksne mennesker alle sammen, og vi ved, at der skal træffes svære beslutninger. De beslutninger, der tages, skal man bakke op om, og det gør jeg bestemt, siger LA-politikeren.

Du er blandt andet blevet bragt i spil til Beskæftigelsesministeriet af medierne. Hvilket ministerium havde været dit drømmejob?

- Der er masser af ting, der er spændende, men prøv nu at høre. Når man er i politik, skal man adskille sin egen person for partiets bedste. Jeg tager mine egne følelser ud af det og ser på det rationelt, og jeg synes helt oprigtigt, at de har truffet den rigtige beslutning. De seks ministre kommer alle til at klare det rigtig, rigtig godt, afslutter Joachim B. Olsen.

Herunder kan du se hele den nye regering, hvor Liberal Alliance er repræsenteret med Anders Samuelsen, Simon Emil Ammitzbøll, Mette Bock, Merete Riisager, Ole Birk Olesen og Thyra Frank. Venstre er repræsenteret med 13 ministre, mens De Konservative får tre pladser.

(© dr)