Joachim B. Olsen: Danskere selv skyld i social dumping

Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører mener, at der findes masser af job, men danskerne gider bare ikke tage dem

Joachim B. Olsen i Debatten den 10. april 2014 (© DR)

Joachim B. Olsen mener, at der er gået inflation i begrebet 'social dumping'. Forleden skrev han på sin Facebook-profil, at 'social dumping blot er et andet ord for konkurrence'.

Den holdning fik han uddybet i aftes i Debatten på DR2.

- Man kalder alt for social dumping, ligeså snart der kommer nogle østarbejdere herop og tager noget arbejde, danskerne ikke gider tage, sagde han.

Østarbejderen er ikke problemet

Joachim B. Olsen mener, at vi har indrettet vores samfund på en måde, hvor det bliver uattraktivt for en dansker at tage bestemte typer af job.

- Problemet er ikke østarbejderen, der kommer herop og tager et job til 120 kr. i timen - en løn, fagbevægelsen har sagt ok for. Problemet er danskeren, der ikke gider tage det job, sagde Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører.

Han understregede, at han havde svært ved at forstå, 'hvorfor det nærmest er en naturlov, at det absolut skal være danskere, der eksempelvis sidder bag rattet i en lastbil'.

- Hvorfor er det ikke de bedste til prisen, der udfører arbejdet, spurgte Joachim B. Olsen retorisk.

K støtter Joachim B. Olsen

Han fik opbakning fra det konservative medlem af Europa-Parlamentet, Bendt Bendtsen, som mener, at vi har nogle job i Danmark, der bliver fravalgt af danskerne - f.eks. frugtplantager, juletræsbranchen og grisepasseri.

- Det er job, danskerne har fravalgt. Der er ingen danskere, der vil tage de job, sagde Bendt Bendtsen.

Enhedslisten: Vi vil gerne arbejde

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl, er lodret uenig i den udmelding.

- Hvad er det for noget sludder! Jeg er gammel skovarbejder, jeg ved hvor få, der er tilbage af os tilbage - og ved du, hvad de laver? De står og kigger på, at der er andre, der laver deres arbejde til halv pris, sagde Christian Juhl, der er træt af debatten om, at danskerne ikke gider arbejde.

- Jeg gider ikke høre på det der, for fakta er, at danskerne gerne vil arbejde, og der findes den arbejdskraft, der efterspørges, sagde han.

Facebook
Twitter