Joachim B. Olsen: Der lå en næsten færdig skatteaftale

Ifølge Liberal Alliances forhandler var man kommaer og formuleringer fra en skatteaftale tilbage i december. Dansk Folkepartis forhandler kalder det “konturer” af en aftale.

Torsdag aften var Joachim B. Olsen, finans- og skatteordfører i Liberal Alliance, i Debatten på DR2. I programmet fortæller LA-ordføreren, hvor tæt regeringen og støttepartiet, ifølge ham, var på en aftale:

- Der lå en skitse, hvor vi brugte i hvert fald de sidste to forhandlingsmøder på bare at rette tekst og kommaer og sådan noget. Og normalt i politik er det sådan, at når man er ved dét forløb, så er man i hvert fald enige om substansen, fortæller han og henvender sig til Dansk Folkepartis René Christensen:

- Jeg tolkede det i hvert fald sådan, at I var enige i det, der lå på bordet, som så viste sig at være historisk store skattelettelser.

Og ifølge skatteordføreren er det ikke alene ham, der sad med den opfattelse. Adspurgt af programmets vært, Clement Kjersgaard, om aftaleparterne rettede kommaer i, hvad de troede var en næsten færdig aftale, lød svaret fra Joachim B. Olsen:

- Ja, og jeg tror ikke, at jeg er den eneste, der har haft den opfattelse.

DF: Vi var langt fra en aftale

Men René Christensen, der også har siddet ved forhandlingsbordet, er ikke enig.

- Nej, der var på ingen måder en færdig aftale der.

DF-ordføreren lægger vægt på, at hans parti stadig ikke havde fået tilbudt de fornødne udlændingestramninger.

- Altså pludselig stod vi som om, at uden at vi havde fået nogle indrømmelser på udlændingeområdet, så var der allerede indgået en (skatte)aftale. Men det var der jo ikke. Det er rigtigt, at vi havde konturerne af nogle aftaler på skatteområdet.

DF’s mål at sabotere LA

Forhandlingsforløbet omkring skatteaftalen får Joachim B. Olsen til at se skævt til forhandlingspartneren:

- Det undrer mig, at når min formand går ud og siger “historiske skattelettelser”, så bliver det lige pludselig et tema, at nu må det ikke blive historisk. At fordi nogen siger noget, man kan ikke lide, så bliver det et mål i sig selv, at det krav ikke kan opfyldes.

Det, du siger, er, at DF har et mål om at sabotere jer - at få det til at se ud som om, LA ingen vegne når?

- Det er en klar fornemmelse, jeg har indimellem, siger LA-ordføreren.

Se hele udgaven af Debatten på DR2 med Clement Kjersgaard, når han spørger om der er tale om et sammenbrud i blå blok?