Joachim B. til arbejdsløs: Du er for slap

Fire arbejdsløse mødte fire politikere i aftenens udgave af Debatten, og der blev ikke lagt fingre imellem fra politikerne.

Joachim B. Olsen (LA) og telesystemtekniker Kasper Bo Jensen i Debatten. (© DR)

Kasper Bo Jensen er arbejdsløs telesystemtekniker, og var en af fire arbejdsløse der havde valgt at stå frem i aftenens udgave af Debatten med sin personlige historie om arbejdsløshed.

Han vil gerne have et relevant arbejde i forhold til sin uddannelse, og der er lige nu ingen job som telesystemtekniker at få for den 30-årige arbejdsløse Københavner.

Og han er ikke interesseret i at flytte til Jylland, hvor der er enkelte job at søge inden for hans felt.

Slap holdning

Men den holdning kan man ikke tillade sig at have, mener Liberal Alliances Joachim B. Olsen

- Nu er det bare sådan, at du er på overførselsindkomst og du lever af andre folks penge. Og derfor kan du ikke tillade dig at være kræsen. Så kan du ikke tillade dig at sige, at du ikke vil flytte derhen hvor der er jobs, hvis du VIL arbejde inden for dit felt. Det er simpelthen en slap holdning, siger Joachim B. Olsen.

Må søge i periferien

Og heller ikke fra erhvervs- og vækstminister Ole Sohn var der fuld forståelse for Kasper Bo Jensens frustrationer

- man må jo se på hvor der er job. Så hvis der ikke er job som telesystemtekniker, så må man jo se om der er et job i periferien, og se om der er andre muligheder, sagde Ole Sohn.

Arrogante kommentarer

Eneste opbakning til den arbejdsløse telesystemtekniker kom fra enhedslistens Johanne Schmidt Nielsen.

- Jeg synes det er en hel vild arrogance, som kommer i forhold til de mennesker, der kommer herop og fortæller om den situation man står i, når man er ramt af arbejdsløshed lød det fra Enhedslistens politiske ordfører.

Facebook
Twitter