Jøder, muslimer og Hitler: På mandag afgøres Mogens Camres 128 tegn på Twitter

Østre Landsret afgør først mandag ankesag, hvor DF-byrådsmedlemmet er tiltalt for racisme.

Dansk Folkepartis Mogens Camre er tiltalt for racisme i en sag, der i dag behandles af Østre Landsret. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

- Om jødernes situation i Europa: Muslimerne fortsætter, hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen.

Sådan lyder de 128 tegn, der tilbage i august 2015 fik Dansk Folkepartis Mogens Camre dømt for racisme ved byretten i Glostrup. To af tre dommere mente, at Mogens Camre skulle dømmes for overtrædelse af straffelovens racismeparagraf - den tredje stemte for frifindelse.

Mogens Camre blev dermed idømt samlet 8.000 kroner i dagbøder for at have overtrådt straffelovens racismeparagraf. En dom han straks ankede til frifindelse ved landsretten. Dommen ventes først at falde mandag klokken 13.00.

DF-politikerens forsvarer, Peter Trudsø, har under sagen slået på, at Camre senere samme dag lavede endnu et tweet på sin profil, hvor han nuancerede det tweet, der fik ham politianmeldt.

- Det betyder, at de kræfter i den islamistiske verden, som truer ikke-muslimer, må bekæmpes som Saddam Hussein, Bin Laden og Gaddafi blev det, skrev han senere samme aften.

Løftet pegefinger men ingen konsekvenser

Dommen i Glostrup Ret fik Mogens Camre til at slette sin konto på det sociale medie.

To måneder senere rettede Dansk Folkepartis stifter, Pia Kjærsgaard, en løftet pegefinger mod Mogens Camre og advarede ham om at gøre det samme igen.

- Mit indtryk er – nu sidder jeg ikke i ledelsen – at han ikke skal gøre det igen. Så er han ikke længere medlem af Dansk Folkeparti, sagde Pia Kjærsgaard til DR.

Uanset udfaldet af retssagen får dommen formentlig ingen konsekvenser for Mogens Camre. Partiets næstformand, Søren Espersen, sagde efter byrettens kendelse, at sagen var afsluttet for DF's vedkommende.

Sådan her set det tweet ud, som fik to forskellige personer til at anmelde DF-politikeren til politiet. (© Skærmprint fra Twitter.com)

Opdateret 12.52: Vi skrev tidligere, at der faldt dom i dag. Østre Landsret har imidlertid valgt først at afsige kendelse i sagen på mandag den 1. februar klokken 13.00.