Johanne Schmidt besvimede på talerstolen

Johanne Schmidt-Nielsen besvimede på Folketingets talerstol. Tom Behnke måtte gribe hende. Hun blev kørt til Rigshospitalet, hvor lægerne kalder det et almindeligt ildebefindende.

Johanne Schmidt-Nielsen på Folketinget talerstol kort før hun besvimer. (© DR)

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen besvimede torsdag på Folketingets talerstol under åbningsdebatten.

Hun begyndte at tale usammenhængende, da Tom Behnke (K) løb op på talerstolen og greb hende fra at falde. Hun blev båret ud. Mødet blev straks udsat.

- Det er jeg ked af, at V og K og d. d... d, var det sidste hun sagde, inden Tom Behnke, som lige havde været i politisk clinch med hende, løb op på talerstolen og greb hende og var med til at bære hende ud, mens folketingsmedlemmerne så chokerede til.

Inden mødet blev genoptaget meddelte mødeleder Helge Adam Møller, at Johanne Schmidt-Nielsen var kommet til hospitalet sammen med partikammerat Line Barfod og havde det betydeligt bedre.

Ifølge Enhedslisten fik Johanne Schmidt-Nielsen et ildebefindende. Lægerne på Rigshospitalet kalder det ifølge en pressemeddelelse fra partiet for et almindeligt ildebefindende.

Hun bliver til observation til fredag og ventes at vende tilbage efter efterårsferien.