Johanne Schmidt stopper som politisk ordfører

Johanne Schmidt-Nielsen stopper i rollen som Enhedslistens politiske ordfører, men fortsætter som udlændinge- og integrationsordfører.

Johanne Schmidt-Nielsen stopper som frontfigur i Enhedslisten. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Johanne Schmidt-Nielsen stopper i rollen som Enhedslistens politiske ordfører, men bliver dog i Folketinget som partiets udlændinge- og integrationsordfører.

Det står endnu ikke klart, hvem der overtager rollen som Enhedslistens politiske ordfører, men Pernille Skipper har flere gange tidligere været nævnt som den oplagte efterfølger.

Enhedslisten holder ifølge DR Nyheders oplysninger pressemøde senere i dag.

Enhedslistens politiske ordfører er den person, som i det daglige tegner partiets politik udadtil og kan i praksis minde om en partileder eller formand. Enhedslisten har dog hverken partileder eller formand.

https://twitter.com/Enhedslisten/status/727757683449864193

Frontfigur og stemmesluger

Det har længe været ventet, at Johanne Schmidt-Nielsen ville stoppe på den vigtige post som Enhedslistens politiske ordfører, da hun på grund af partiets rotationsregler ikke kan stille op ved næste folketingsvalg.

Pernille Skipper overtog allerede sidste år pladsen som Enhedslistens spidskandidat fra Johanne Schmidt-Nielsen og anses for et særdeles godt bud på Schmidt-Nielsens afløser som politisk ordfører.

Johanne Schmidt-Nielsen blev første gang valgt til Folketinget i 2007 og har siden været Enhedslistens helt store stemmesluger og fik ved valget sidste år lige over 40.000 personlige stemmer.

Ved folketingsvalget i 2011 gik det dog endnu vildere for sig. Her fik Johanne Schmidt-Nielsen hele 47.002 personlige stemmer.

Facebook
Twitter